Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 295

Тема: Отводка

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Прави и двете едновременно и подхранвай редовно и разпечатвай пита с мед .Но е важно и за каква паша се готвиш защото ако е рапица трябвало е да форсираш развитието от по рано, ако е акация сега му е времето да започнеш.За по бързо развитие при корпусната система е хубаво семейството да е свито в първия корпус например на 7 рамки а на втория да са 6 рамки или така наречения /комин/ защото пчелите се развиват по бързо нагоре отколкото настрани след това постепенно разширяваш с по една рамка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Прави и двете едновременно и подхранвай редовно и разпечатвай пита с мед .Но е важно и за каква паша се готвиш защото ако е рапица трябвало е да форсираш развитието от по рано, ако е акация сега му е времето да започнеш.За по бързо развитие при корпусната система е хубаво семейството да е свито в първия корпус например на 7 рамки а на втория да са 6 рамки или така наречения /комин/ защото пчелите се развиват по бързо нагоре отколкото настрани след това постепенно разширяваш с по една рамка.
    С моя скромен опит не съм съгласен. Тези семейства който бяха на 1ви корпус се развиваха много по слабо от тези който са на 2ри, много по слабо излизаха да работят. След като ги качих и тях на 2ри корпус започнаха и те да излизат като останалите. За стесняването на 1ви и 2ри корпус също не ми допада, защото трябва да ровя постоянно целия кошер а аз се стремя да ги отварям по рядко. Всеки си има начин на работа, аз в момента пробвам и си изграждам мой метод на работа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    То хубаво и с двете едновременно, ама като няма празни пити, да не вземат да се задръстят съвсем. Като цъфнат овошките дано да почнат да градят.
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ще и давам по малко, по 100тина грама колкото да ги стимулирам, че рапицата чука на вратата.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 14.03.2014 в 13:01.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Давай пълна хранилка през два дена със стартовит и разпечатаната пита с мед я сложи в средата на пилото и след рапицата ще ми благодариш за съвета.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Давай пълна хранилка през два дена със стартовит и разпечатаната пита с мед я сложи в средата на пилото и след рапицата ще ми благодариш за съвета.
    До сега така процедирам, само че без стартовит.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Някой пробвал ли е с хидропрот (или нещо подобно беше), чух че правел чудеса????

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •