Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 58 от 496 ПърваПърва ... 848565758596068108158 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 571 до 580 от общо 4956
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Ми питай тогава каква е била цената преди 2000-ната, щото тогава започва вноса на китайски и български мед (ако е бил пчелар тогава, няма как да не го помни).
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    За картела при изкупуването на меда в България
    https://www.corruptionmap.bg/%D0%BA%...80%D0%B8%D1%8F

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Вече има Български изкупвачи, които търсят неограничени количества мед Букет по цена 4.50 лв./кг. Ако някой не си го е продал, сега е момента да се възползва.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Вече има Български изкупвачи, които търсят неограничени количества мед Букет по цена 4.50 лв./кг. Ако някой не си го е продал, сега е момента да се възползва.
    В такъв случай, би ли им пуснал контактите?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето ги: http://bg-qualityhoney.com/bg/

Нашата фирма получи официално писмо по E-Mail с предложение за изкупуване на мед Букет по 4.50 лв./кг. Чак съжалявам, че избързах да си продам меда по 4.20. Други години ще чакам до месец март - явно тогава цената се вдига.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ето ги: http://bg-qualityhoney.com/bg/

Нашата фирма получи официално писмо по E-Mail с предложение за изкупуване на мед Букет по 4.50 лв./кг. Чак съжалявам, че избързах да си продам меда по 4.20. Други години ще чакам до месец март - явно тогава цената се вдига.
    Благодаря!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Това означава, че момента да се търси цена от 4.60лв е правилно избран. И ако всички застанат зад нея е реално постижима.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    17.10.2012
    Пчеларски район
    Троян
    Не се надайте много на тази фирма.През 2012 идваха,взимаха проби,мънкаха два месеца,обещаваха и накрая спряха да си вдигат телефона.Обадих се на Апитрейд-Пловдив,взеха си пробите и за две седмици го взеха.
    Иначе ходих дори във "фабриката"в Ловеч да питам какъв е проблема-ми няма никой,само един пазач, и човека казва,че никой не е идвал две седмици,да звъня по телефона.
    Сега не знам как е,ма надали нещо се е променило.
    Ще се радвам някой да ме обори.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Основните проблеми на всички Български изкупвачи са два - НЕРЕГУЛЯРЕН ПАЗАР и ДЕФИЦИТА НА МЕД !!!

НЕРЕГУЛЯРЕН ЗАПАДЕН ПАЗАР
    Понякога западните фирми искат много мед и са готови безогледно да изкупуват, а понякога се покриват всички едновременно и месеци наред няма на кого да си продадеш меда. В такива случаи изкупвачите пускат персонала си в неплатена и затварят заводите си за дълго време. Остава само един пазач.

ДЕФИЦИТ НА МЕД
    Колкото и невероятно да звучи, в България има голям дефицит на качествен мед. Много пчелари си продават меда на дребно. Също така има и много пчелари с мед, натъпкан с антибиотици. Такива са цели региони. Не на последно място и изкупвачите в България са много на брой, като всеки един от тях има като минимум цех с капацитет от 2000-3000 тона в година. Предполагам сумарния капацитет на предприятията на всички изкупвачи е около 30-40 хиляди тона в година, а те изкупуват и обработват сумарно само около 7-8 хиляди тона. Този факт предизвиква ЖЕСТОКА КОНКУРЕНЦИЯ. Това е истината - проучвал съм сектора с големи подробности, защото и аз мисля да се включа на един по-късен етап.

Написах това за да не се учудвате, когато отидете при някой Български изкупвач и видите, че цеха е затворен и работниците са пуснати в неплатена отпуска. Бизнеса им е нерегулярен и се развива на вълни. Един път има заявки и мед и всичко ври и кипи, а друг път няма заявки или мед и всичко затихва. В момента предполагам че се е появила някаква спешна заявка от запад, но фирмата не може да си намери мед. Затова е вдигнала цената на 4.50, но не се надявайте, че това ще е за постоянно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Изкупната цена във Русенския регион за периода 1996г-1999г която аз си спомнямна ЕДРО
    беше 1,10лв>1,80лв -за 1кг ,но тогава парите бяха със повече нули (Захарта по магазините се продаваше 1.20лв за 1кг) Единствено Палхутев от Ст.Загора даваше по висока цена и за това сме си го носили чак до там за наша сметка.
    П.П Моля за извинение,май се изказах не точно в духа на темата. Грешно изтълкувах по стари изказвания.
    Милен Михов

Страница 58 от 496 ПърваПърва ... 848565758596068108158 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •