Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 57 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 564
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Освен всичко по-горе изброено от колегите, е необходимо да се добави и майстора, който трябва да разкрои правилно материала.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Поради факта, че нямам щрайхмус и не всички повърхности от които си правя кошерите могат да се загладят преди сглобяване и боядисване, за хоби пчеларите мога да дам един съвет, който аз съм си приложил.
    Купих си ето този ексцентрикова шлайф машина - http://electron.bg/bosch-gex-1251-p-235866.html
    Малка удобна за работа с една ръка, сваля бързо материал и най-важното пести боя след като се шлайфа Може да се използва за много други неща освен кошери. Сигурен съм, че който ползва екцентриков шлайф знае предимствата му много добре.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Щтрайхмуса е необходим за калибриране на детайлите, а не за шлифоване.

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    знам аз за какво е необходим, но като ги калиброва и дава глаткост. За корпусите ги давам на дърводелец да ми ги мине на щрайхмус, но за дъната и капаците не се старая толкова - тук ми идва идеално помоща на това мъниче да заглади където има груби повърхности.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Ето това е съществена подробност, която си пропуснал и незнаещите ще се подведът.
    Апропо, абрихта, също заглажда материала и то равномерно (едностранно)

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Демек от 3куб. дъски излизат 50 кошера с по два магазина.
    Ами не съм си играл да ги смятам колко са като кубик. Аз ги купих готови калибрирани и после 3 дена съм смятал кой с кой размер да съчетая, за да не се губи. Останаха ми парчета, които се събират в малко кашонче. Сега имам друга идея и бих си спестил малко материал ама минала работа.

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Аз пък реших да експериментирам с нещо друго - корпуси от 12 мм МДФ. Купих си подложка 2800 / 2070 и от нея излязоха детайли за 11 бр. 8р ЛР тъй като съм решил всичките си отводки тази година да настаня в "осмаци" / планитам 15 бр /. Смятам да заложа повече на акрилатните бои за защита отвън.През другата седмица като започна да сглобявам ще пусна и снимки а пък живот и здраве като презимуват ще мога да дам и отзиви. Дотук сметката възлиза на 29 лв.
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Заслужил Автор
    Регистриран
    28.01.2011
    Където заклейват пчелите по кантовете няма ли да ти се рони като опитваш да повдигаш корпуса?

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Малко ме притеснява този точно момент и затова мисля да поставям външни налъжни лайстни в горния край , които да стоят на около 5 мм от первазите на следващия корпус и в така образувалия се улей да пъхам рамкоповдигача като лост - ще видим , експериментално е всичко
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ако не ме лъже паметта, Димитър Бонев преди време беше споделял резултат от експеримента с МДФ.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Страница 25 от 57 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •