Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 24 от 64 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 231 до 240 от общо 640
    Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    https://word.office.live.com/wv/Word...nev20_2_14.doc

ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПЧЕЛАРИТЕ
    Уважаеми колеги пчелари,
    Предлагаме на Вашето внимание една „КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЧЕЛАРИТЕ”.
    Призоваваме Ви да вземем в свои ръце създаването на организация, която да ни служи и да защитава нашите лични и общи колективни интереси. Нека не оставяме на други да вършат това, което ние сами трябва да извършим – да се самоорганизираме в името на защитата на интересите си. Народът е казал „На вълка вратът му е дебел, защото сам си върши работата”.
    След като толкова години някои други организираха пчеларски организации, какво се получи? Кои и какви проблеми на пчеларството решиха досега съществуващите така наречени „национални” пчеларски организации. Какво направиха техните ръководители и техните управителни съвети, за да се подобри хала на пчеларите? Според нас, резултатите от дейността им клонят към нула! Тогава трябва ли пак на тях да оставяме създаването на национална пчеларска организация.
    Айнщайн е казал: „проблемите не могат да се решат със същите средства, с които са създадени”.
    Досегашните ръководства на така наречените „национални” пчеларски организации, които съществуват от много години, ако можеха, вече щяха да са създали мощни пчеларски организации с хиляди членове. А каква е действителността? Всяка от тези организации е с членове от няколко десетки до няколко стотици. Някои от тези организации са с членски състав по-малък от много общински пчеларски дружества.
    Според нас създаването на национална пчеларска организация определено не трябва да се поверява на хората, които вече дълги години показаха и доказаха, че не могат да свършат тази работа. Това са председателите на от години съществуващите „национални” пчеларски организации и членовете на техните управителни и контролни съвети. Затова предлагаме, при създаването на национална пчеларска организация, сред организаторите на този процес (в инициативния комитет или работната група) да не се включват представители на ръководствата на старите „национални”пчеларски организации.
    Има достатъчно инициативни пчелари, в т.ч. и млади, които могат успешно да се справят с учредяването на една наистина работеща за пчеларите национална организация.
    Пишещият тези редове е готов да подготви устав, съответстващ на предлаганата концепция.
    Необходимо е само пчеларските дружества по места да се задействат, да проявят инициативност и с общи усилия да създадем една наша, на пчеларите организация, която да работи за нас. Тя трябва да се изгради отдолу нагоре, като се тръгне от пчеларските дружества в населените места и се мине през общинските пчеларски организации. При учредяването може да участват неголям брой местни пчеларски организации – тези, които имат вече готовност да създадат нещо ново и необходимо за пчеларите. Впоследствие към учредената организация ще могат да се присъединят и всички желаещи и пчеларски организации и отделни пчелари. Организацията ще бъда такава, каквато си я създадем.
    Нека напомним думите на Бърнард Шоу за демокрацията, които с пълна сила важат и за пчеларите: „Демокрацията е такава форма на управление, която ви гарантира, че няма да бъдете управлявани по-добре, отколкото заслужавате”.
    Уважаеми колеги пчелари, такова управление на пчеларството ли заслужаваме, каквото имаме в момента? Според нас определено „НЕ”. Тогава да се вземем в ръце и сами да си създадем такава организация, която да ни служи, според нашите нужди и желания.
    Пожелавам успех на будните пчелари.
    ПРИЛОЖЕНИЕ: „КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЧЕЛАРИТЕ”.
    За справки и допълнителна информация: 0895 064 012 Илия Цонев; e-mail: iliatsonev@abv.bg
    20.02.2014г. С уважение: Илия Цонев

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община
    Не е важно кой е на чело, а по-важното е кой е зад него и му дърпа конците. Михайлов е кукла на конци управлявана от Ганчо (според мойте виждания). Надявам се , че сега се досещате какво иска да ви каже Матеев.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ако автора разреши мога да пусна файл и на ПРИЛОЖЕНИЕ: „КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЧЕЛАРИТЕ”

Ще си позволя да цитирам само едно изречение; ''Основен принцип при създаването на организации с нестопанска цел е членовете да са с еднакви лични и колективни интереси!''

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Тук не става въпрос за критика, става въпрос за не компетентност в исказваниях. Човек който не минал през стъпала за създаване на една организация не може да рассъждава на тази тема, що то меркантилни желания и амбиции преплетени с абсурдностью предложений пречат за напредване в решаване на организационни въпроси. Пчелари разберите, прикалено говорене и писане взема много енергия която необходима за други, важни за обща кауза въпроси. Всички Ваши искания можем да ги изброим на пръсти и ново няма да има в раздел искания на пчелари. Тук пишат много малко представители на бранша и те немогат да постигнат единомишлене. Или поне поносимост помежду си. Мен ми е все тая, аз имам достатъчно за да си гледам работа, Матеев има повече от достатъчно, а Ви какво имате? Той ви предложи да ви даде в ръцете ръчаги за регулиране на управление от пчеларски общински дружества през областни организации състоящи от председатели на общински дружества. И какво? Вие от прекалено мислене измисляте луди простотии! Защо заяждатесь и захващате всичко което ви дават и го обръщате срещу всеки който дава? Защо дразните? Защо не помагате а пречите? И още има защо.... ! Харесате Ганчо- Ваш е избор и той е Ваш водач, тогава не плюйте в него зад гърба му. Що то в лицето му усмихватес и сте лоялни а зад гърба го плюете. Не харесвате Михайлов, същите правила и към него. Лично няма нищо общо с общото, разберите го. Не искате да има промени за подобряване, ок, стойте на страна, но след това не крищите че никой не ви канил за раздяла на баница. Бъдете изнудвани и принуждавани, това е Ваше решение като и да бъдете свободни и отговорни. Аз не агитирам за никой, аз действащ пчелар който пробвал и разбрал че може да направи нещо, може да обедини поне малка част от пчелари и съм горд с това и съм благодарен на всички които повярвали в мен. Бъдете разумни и давайте да мислим позитивно а не да търсим късури на всеки който иска да направи нещо полезно за общо благо.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    БЪРЗ И ЛЕСЕН НАЧИН ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ОБЩИНИ и нищо повече. И после нека лидерите на тези общини да вземат СЪДБАТА СИ В СВОИ РЪЦЕ и да си назначат за управителен съвет и за лидери НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ ОТ ТЯХ.
    От давна ми се е искало да се случи това, много преди да се заговори за (новото начало).
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Защо не се поуспокоите всички и да започнете да мислите малко по-трезво.
    Какво ще се създава? НППО - "Шапка на шапките" на всички съществуващи пчеларски организации или нов, чист и детствен БПС?
    Ами според мен на дневен ред е първото, а не второто! Къде забихте?
    Каква е основната цел?
    Пчеларите, като най-многобройната част от гидиятя да имат решаващия глас на учредителното събрание.
    Какъв е пътя за реализацията?
    Най-голям брой представители от регистрирани пчеларски дружества. Съгласно протокола (стр.1 на темата) те имат право на участие в новата НППО.
    Е какво не ви харесва в идеята на Матеев да се създадат и регистрират максимален брой дружества, които да подкрепят новите идеи или поне да обезсилят измисленото мнозинство на Ганчо?
    Ако някой има по-добра идея от тази нека я сподели и аргументира, иначе наистина аман от празни приказки!
    Четох „КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЧЕЛАРИТЕ” на г- Цонев днес. РЕСПЕКТ!
    Но тя е за създаване на нов пчеларски съюз само от пчелари, а не на "capo di tutti capi". Така че, нека за сега да я оставим на страна, ще и дойде времето и няма да бъде забравена!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Потребител
    Регистриран
    03.11.2013
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Ако автора разреши мога да пусна файл и на ПРИЛОЖЕНИЕ: „КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЧЕЛАРИТЕ”

Ще си позволя да цитирам само едно изречение; ''Основен принцип при създаването на организации с нестопанска цел е членовете да са с еднакви лични и колективни интереси!''
    Нямам възражение да се пусне файла "КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЧЕЛАРИТЕ". Този материал дълго е обмслян и е съобразен както с принципите за управление на организационни системи, така и с действащата нормативна база. Концепцията, която се предлага от г-н Михайлов показва управленска некомпетентност и непознаване на нормативите у нас. Ако тя се реализира, ще се роди една неуправляма структура, неспособна да функционира. Питам се защо се хващате за нея? Ако не са Ви ясни пороците й, аз мога да ги опиша. На този етап се въдържам да го сторя. Ще Ви напомня само какво е казал народът: "Нов бъдрак със стари курви не се прави". Когато решавате нещата не забравяйте мъдростта на народа.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ПЧЕЛАРИТЕ

https://word.office.live.com/wv/Word...+17_2_2014.doc.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Бях написал нещо но го изтрих защото за мен си реших, че няма смисъл.
    Ще се опитам в следващите месеци да са въздържам от всякакви постове.
    Успех.

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Защо не се поуспокоите всички и да започнете да мислите малко по-трезво.
    Един въпрос имам,не е по темата ама да ми отговориш с една дума само, колко пчелни семейства отглеждаш в момента?
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Страница 24 от 64 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •