Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 64 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 640
    Здравейте г-н Матеев
    Съгласен съм със вас защото като казвате нещо се и обосновавате.
    Ако може да ни разясните по обстойно как да регистрираме общинската си организация / и къде става регистрацията / защото Вие казвате че са нужни само трима членове но имаше мнение че трябва да са 7

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Това ми е пределно ясно, но нали говорим за НОВА организация?!.......
    Под НОВА организация старите вождове си представят създаването на една НОВА ШАПКА, под която да се подпъхнат всички съществуващи организации, и в управителния съвет на която отново да участвуват ВСИЧКИ СТАРИ ВОЖДОВЕ, а председателя да е на ротационен принцип. Това случайно да те устройва?

Друга НОВА организация можем да създадем самите ние, напук на старите вождове и на Работната група. Никой не може да ни спре, но според мене тази организация ще доведе до РАЗЕДИНЕНИЕ НА ПЧЕЛАРИТЕ !!! И ще загуби години време в набиране на ДОБРОВОЛНА ЧЛЕНСКА МАСА. И най-накрая ще направим добро на Ганчо, защото нито ние, нито Мишо Михайлов ще притежаваме повече от 50% от пчеларите в България. Според мене това с НОВА НАША ОРГАНИЗАЦИЯ трябва да остане като последен вариант, като един ОТЧАЯН ОПИТ ако всичко друго се обърка и Мишо Михайлов откаже да съдействува на нашия сценарий.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Има начини членската маса да се събере в рамките на 2-3 месеца, считано от сега.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от kalino_1970 Виж публикацията
    Здравейте г-н Матеев
    Съгласен съм със вас защото като казвате нещо се и обосновавате.
    Ако може да ни разясните по обстойно как да регистрираме общинската си организация / и къде става регистрацията / защото Вие казвате че са нужни само трима членове но имаше мнение че трябва да са 7
    Цитирам член 19 от ЗЮЛНЦ:

Учредяване
    Чл. 19. (1) Сдружението се учредява от три или повече лица, които се обединяват за осъществяване на дейност с нестопанска цел.
    (2) Сдружение, което е определено за извършване на общественополезна дейност, се учредява от най-малко 7 дееспособни физически лица или 3 юридически лица

Вие няма да се самоопределяте по алинея (2) за извършване на общественополезна дейност, защото това ще ви натресе много допълнителни главоболия, допълнителни регистрации, допълнителни задължения (от чл.37 до чл.50), допълнителни такси, допълнителни годишни приключвания и счетоводни отчети и т.н и т.н. Трябва да обявите, че ще извършвате дейност по алинея (1) в ЧАСТНА ПОЛЗА.

Та събирате се 3-ма човека и се самоопределяте като Юридическо лице с дейност в частна полза и така силно ще си намалите главоболията и ще си облегчите бъдещата отчетност.

Ето още веднъж документите за регистрация, както и самият Закон, ако искате нещо да прочетете:
    Прикачен файл 942
    Прикачен файл 943

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Никой нищо не ми е възлагал. През последния един месец жертвах личния си бизнес, за да направя нещо полезно за пчеларите. И когато напиша нещо във форума, обосновавам се много добре, като описвам всички плюсове и минуси. Много е лесно някой да стои отстрани и да ми гледа сеира, и после с две думи да отсече "Не съм съгласен". И аз мога така. Нормално е човек да има друго мение, различно от моето, ама хайде - разкажи за него. Загуби един месец лично време в запознаване със ситуацията, изпиши 100 постинга във форума с твоето мнение и обоснови начина си на мислене с разумни доводи.
    Така че критики не приемам, или по-точно приемам само ако заедно с тях има предложена някаква друга РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА.
    Аз не намирам в себе си силите да се опитвам сам да подобря нещата в сектора. Вие сам се заехте с тези неща и много добре знаехте че няма да е лесно и ще изисква много жертви. Много хора ви повярваха кои напълно кои с резерви (като мен). ДА имам право да кажа, че не съм съгласен и ако твърдите обратното работата отива към тоталитаризъм. Въобще някаква форма на не демократично поведение лъха от предложението и освен присъствието на Михайлов в него не ми е ясно как така се предлага да се сключи някаква сделка с Михайлов да му с вземе властта внедрявайки изцяло "наш" управителен съвет.
    1. От какъв зор Михайлов ще е провежда такъв разговор, че ще се и съгласи да си даде организацията на "нас"? Да не би да притежаваме голи снимки, флашки с ужасяващи признания и т.н.
    2. Как така се разсъждава за превземане на една организация без да се зачита мнението на нейните членове? Ами те си имат пълното прав да си решават кой ще им е лидер и кой ще им е в управителния съвет и т.н.?
    3. Кои сме тези "ние"? Въпроса има два аспекта.
    -Като говорите за това предложение го предлагате от множиствено число? Тези предложения от някаква група ли идват или са чисто ваши?
    - Кои сме "НИЕ". В момента без да имаме никаква форма на организираност и никава форма на писмена подкрепа към Вас или Бонев или Вячесляв сме просто шепа драскачи в интернет. Няма причина да си мислим, че сме някаква голяма сила. Съвсем нормално е да си създадем някаква нормална форма на организираност и да се преброим. Съвсем нормално и г-н Матеев ако преговаряте в работни групи т.н. от наше име както се представят нещата ние да ви предоставим нашето доверие. След като се говори за "ние, нас и т.н." не ми е ясно какви точно са "нашите цели". Съвсем не искам да попадна в ситуация в която да ви подкрепям всячески и след две три години от вас да излезе предложение да се изнесът пчелините от населените места или да има субсидии само за големите професионални стопанства. Тези ваши позиции вие заявихте вече на страниците на форума.
    Сега е съвсем възможно да се изпишат милион глупости че съм провокатор и т.н. Приемайте ме както щете, обаче някой трябва да зададе тези въпроси. Замислете се как се стигнало до тук в нашия бранш както и в държавното управление въобще? Отговора е, че сме давали доверие без да сме извървели пътя преди това.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Да направиш Михайлов президент на "новата утопична пчеларска организация" е все едно лидер на БСП да стане Ахмед Доган. Да, между БСП и ДПС те там си правят тяхните коалиции, но по-горния ход би бил политическо самоубийсто за БСП.

По същия начин, Михайлов като лице на кампанията ще отблъсне повече пчелари, отколкото би могъл да привлече.

НАМЕРЕТЕ СИ НЯКОЙ ДРУГ!!

(ГЕРБ като партия не струват, но хората гласуват заради лидера й. Същото беше и със НДСВ)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    scutellator и аз мисля така.Опасението е че засега Михайлов има най-голяма членска маса и така или иначе ще се опита да създаде дори сам новата организация.То затова е и цялото недомислие е поне аз така го разбрах по думите на Матеев.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Има начини членската маса да се събере в рамките на 2-3 месеца, считано от сега.
    Ако има такъв не го оповестявай публично(заради недоброжелатели).Понеже вече съм споделял моята идея ще е повторя пак.
    Вземат се адресите на повечето пчелари от нац.ветиринарен рег. или от Общините. Пускат им се писма с обратна разписка за доброволно членуване(ако са съгласани подписват се) съответно с приложен устав към бланката за членуване, свиква се Учеридително събрание и се създава наистина нещо НОВО и ИСТИНСКО.Проблема е че ще отидат много средства за кореспонденция.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Работата е ясна , от Матеев парите , от другаря Михаилич мурафетите(Ноу хау-то). Ха да ВИ е честито!
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Сергей Тимофеев Виж публикацията
    Ето тук. Нищо не разбрах.
    Областна организация контролира продажба или покупка на вътрешне областен пазар на отводки и пчелни майки чрез пчелари проверители и лекари ОДБХ ТОВА ГАРАНТИРА БЕЗОПАСНИ СДЕЛКИ МЕЖДУ ПЧЕЛАРИ. Общински председатели подават заявка към областно дружество с информация за търсене или предлагане от техните членове на отводки и майки като и проверяват възможност за производство на такива. По този начин областно дружество ще бъде основен контролно - информационен центр за пчелари.

Страница 22 от 64 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •