Не съм съгласен.
Матеев, започваш да предаваш доверието което ти се възлага.
Не съм съгласен.
Матеев, започваш да предаваш доверието което ти се възлага.
Никой нищо не ми е възлагал. През последния един месец жертвах личния си бизнес, за да направя нещо полезно за пчеларите. И когато напиша нещо във форума, обосновавам се много добре, като описвам всички плюсове и минуси. Много е лесно някой да стои отстрани и да ми гледа сеира, и после с две думи да отсече "Не съм съгласен". И аз мога така. Нормално е човек да има друго мение, различно от моето, ама хайде - разкажи за него. Загуби един месец лично време в запознаване със ситуацията, изпиши 100 постинга във форума с твоето мнение и обоснови начина си на мислене с разумни доводи.
Иначе така всеки може с две думи да затрие едномесечен труд и обосновки на някого. Особенно провокаторите на тази идея точно така и ще постъпят. Но нека не забравяме, че НИЕ ТЪРСИМ ОБЕДИНЕНИЕ, а не РАЗЕДИНЕНИЕ. А обединението на много на брой различно мислещи хора предполага, че на всеки един от тях ще му се наложи да направи някакъв личен компромис. Аз също съм склонен на компромис, особенно когато не виждам никаква друга разумна алтернатива.
Така че критики не приемам, или по-точно приемам само ако заедно с тях има предложена някаква друга РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА.
Ето дава се предложение нека е Михайлов, но след Гласуване на Общото събрание нека имаме избор, защо да не е Бонев или някой друг?! Като го харесват пчеларите да го изберат няма лошо, ако искат друг нека е друг, нали говорим за промяна и демократичност?
Съгласен съм с тебе, но самият Бонев не иска. Знаеш ли колко съм го навивал. Аз също не искам. Ставането на вожд си е един сериозен загробващ ангажимент. Кой от провинцията ще си изостави семейството, работата или бизнеса? Няма кой. Затова и варианта със силен управителен съвет от провинцията и подчинен вожд от София ми изглежда много приемлив.
Да направиш Михайлов президент на "новата утопична пчеларска организация" е все едно лидер на БСП да стане Ахмед Доган. Да, между БСП и ДПС те там си правят тяхните коалиции, но по-горния ход би бил политическо самоубийсто за БСП.
По същия начин, Михайлов като лице на кампанията ще отблъсне повече пчелари, отколкото би могъл да привлече.
НАМЕРЕТЕ СИ НЯКОЙ ДРУГ!!
(ГЕРБ като партия не струват, но хората гласуват заради лидера й. Същото беше и със НДСВ)
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
scutellator и аз мисля така.Опасението е че засега Михайлов има най-голяма членска маса и така или иначе ще се опита да създаде дори сам новата организация.То затова е и цялото недомислие е поне аз така го разбрах по думите на Матеев.
Аз не намирам в себе си силите да се опитвам сам да подобря нещата в сектора. Вие сам се заехте с тези неща и много добре знаехте че няма да е лесно и ще изисква много жертви. Много хора ви повярваха кои напълно кои с резерви (като мен). ДА имам право да кажа, че не съм съгласен и ако твърдите обратното работата отива към тоталитаризъм. Въобще някаква форма на не демократично поведение лъха от предложението и освен присъствието на Михайлов в него не ми е ясно как така се предлага да се сключи някаква сделка с Михайлов да му с вземе властта внедрявайки изцяло "наш" управителен съвет.
1. От какъв зор Михайлов ще е провежда такъв разговор, че ще се и съгласи да си даде организацията на "нас"? Да не би да притежаваме голи снимки, флашки с ужасяващи признания и т.н.
2. Как така се разсъждава за превземане на една организация без да се зачита мнението на нейните членове? Ами те си имат пълното прав да си решават кой ще им е лидер и кой ще им е в управителния съвет и т.н.?
3. Кои сме тези "ние"? Въпроса има два аспекта.
-Като говорите за това предложение го предлагате от множиствено число? Тези предложения от някаква група ли идват или са чисто ваши?
- Кои сме "НИЕ". В момента без да имаме никаква форма на организираност и никава форма на писмена подкрепа към Вас или Бонев или Вячесляв сме просто шепа драскачи в интернет. Няма причина да си мислим, че сме някаква голяма сила. Съвсем нормално е да си създадем някаква нормална форма на организираност и да се преброим. Съвсем нормално и г-н Матеев ако преговаряте в работни групи т.н. от наше име както се представят нещата ние да ви предоставим нашето доверие. След като се говори за "ние, нас и т.н." не ми е ясно какви точно са "нашите цели". Съвсем не искам да попадна в ситуация в която да ви подкрепям всячески и след две три години от вас да излезе предложение да се изнесът пчелините от населените места или да има субсидии само за големите професионални стопанства. Тези ваши позиции вие заявихте вече на страниците на форума.
Сега е съвсем възможно да се изпишат милион глупости че съм провокатор и т.н. Приемайте ме както щете, обаче някой трябва да зададе тези въпроси. Замислете се как се стигнало до тук в нашия бранш както и в държавното управление въобще? Отговора е, че сме давали доверие без да сме извървели пътя преди това.
Има начини членската маса да се събере в рамките на 2-3 месеца, считано от сега.
There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.
Ако има такъв не го оповестявай публично(заради недоброжелатели).Понеже вече съм споделял моята идея ще е повторя пак.
Вземат се адресите на повечето пчелари от нац.ветиринарен рег. или от Общините. Пускат им се писма с обратна разписка за доброволно членуване(ако са съгласани подписват се) съответно с приложен устав към бланката за членуване, свиква се Учеридително събрание и се създава наистина нещо НОВО и ИСТИНСКО.Проблема е че ще отидат много средства за кореспонденция.
Работата е ясна , от Матеев парите , от другаря Михаилич мурафетите(Ноу хау-то). Ха да ВИ е честито!
Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))