Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 64 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 640
    Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Не съм получил никакви материали. Сега ще проверя антиспам сървъра дали не е задържал нещо. Възможна е и друга причина - ако сте закачили файлове с размер над 8 МБ, тогава мейла ви е бил спрян, защото е много дълъг.

По въпроса с Мишо Михайлов - да, не го познавам достатъчно. Същото важи и за другите вождове. Имах възможност лично да комуникирам с няколко от тях, и дори ми направиха добро впечатление, но да, нямам си никаква представа за тяхната минала дейност и за техните характери. Нямам си никаква представа и за възможните подводни камъни, които могат да ни спънат, ако изберем един или друг стар вожд.

До тука добре - съгласен съм с вас, че има голям риск да избираме стар вожд. С какво обаче този риск ще е по-малък, ако изберем някой нов така да се каже девствен и неопетнен вожд? Ами че за него също няма да знаем дали е достатъчно интелигентен или достатъчно борбен, или достатъчно силен лидер, дали няма някакви задни мисли и дали няма да ни подведе. Вождове и лидери не се създават, те се раждат такива. Това е нещо като композиторите или художниците - няма как да вземеш случаен човек и да го направиш добър композитор. Той трябва да се е родил композитор. Същото е и с лидерите - те имат в себе си някава вродена дарба да командват, която с възрастта само се развива, но която НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕНА НАСИЛА.

Та ако искаме да имаме добър пчеларски вожд, то този вожд трябва вече да се е самодоказал като такъв някъде другаде. Ние няма да можем да го създадем. Ако рискуваме да сложим неподготвен човек, ще стане още по-лошо както за него, така и за организацията на пчеларите като цяло. Това са моите разсъждения и именно поради тази причина аз цитирах на събранието в Пловдив двата най-големи пчеларски проблеми:
    1. Остър дефицит или дори пълната липса на доказали себе си пчеларски вождове, на които да възложим да ни представляват пред властите
    2. Липсата на финансиране, без което нищо няма да можем да направим. Нали знаете народната мъдрост "На гол тумбак - чифте пищови" или пък "Който плаща, той поръчва музиката".

И докато втория проблем все пак би могъл някакси да бъде разрешен с малко моя помощ и с помощта на по-заможните активисти, то първият проблем изглежда неразрешим, поне според мене. Именно затова аз си мисля, че от старите вождове бихме могли да си подберем един с най-малко грехове, като по този начин поне временно да си решим проблема. Мишо Михайлов ми изглежда подходящ именно защото той би могъл най-лесно да бъде вкаран в правия път, ако сложим под него един силен наш управителен съвет само от наши хора. Да имаме силни и компетентни наши хора, които биха се навили да участвуват в управителен съвет, но не желаят да стават вождове. Такъв е например Бонев, Кожухаров, Янко, Вячеслав, аз, че дори и ти. Има и много други силни местни пчеларски ръководители, с чиято помощ бихме могли да създадем един много силен управителен и контролен съвет, който да държи изкъсо вожда, който и да е той.

Разбери - пчеларите имаме много на брой силни местни лидери, но нямаме нито един, който да е готов да жертва живота и бизнеса си, и да отиде да живее в София, и от тъмно до тъмно да работи само и единствено за пчеларските интереси. Следователно можем лесно да организираме СИЛЕН УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ, който да КОНТРОЛИРА ВОЖДА ИЗКЪСО. И на първо време за такъв вожд най-подходящ се явява Мишо Михайлов, който въпреки всичките си недостатъци нека да не забравяме, че все пак е успял да спечелили доверието на много местни пчеларски дружества. И това не го е направил със сила като Ганчо, а напълно доброволно. Точно така - към днешна дата при Мишо НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО членуват голям процент от българските общински дружества, само че все още не са се регистрирали като такива по причина липса на финанси или неосъзнаване на действителната нужда от тази регистрация.

Та ние имаме два пътя - или създаване на изцяло нова НППО и после опити в нея ДОБРОВОЛНО да привлечем колкото се може повече дружества в конкуренция с Ганчо и Мишо, или да използваме съществуващата организация на Мишо, като само подменим управителния съвет с наши хора, и после пооправим малко устава, вкарвайки в него повече демократичност, и това е. Ще можем директно да получим контрол върху една вече изградена и функционираща организация, с доста голям брой членове, а като демократизираме и устава, ще можем да привлечем още повече членове и да постигнем над 50% или дори над 60% представителност от всички общини. А Ганчо нека да си държи кухите области, но с тях нищо няма да може да направи. Старите вождове също нека да си създават кухи шапки на кухите си организации. Пак ще си останат кухи.

Към днешна дата единствената стойностна организация с много на брой истински структури по места е тази на Мишо Михайлов, и от нас зависи дали ще я приобщим за нашите цели, или ще влезем в конкурентна борба с непредвидими за нас резултати. Аз лично бих заложил на първия вариант, а той е да се опитаме да убедим Мишо Михайлов да демократизира организацията си и да ни предостави пълен контрол посредством наш управителен съвет, като в замяна на това ще му обещаем още един мандат да е лидер. А по време на този мандат ако отнякъде изплува по-добър лидер от Мишо - ами супер, ще го изберем. Ако не - трябва да се сърдим само на себе си. И в двата случая обаче ЕДИН СИЛЕН НАШ УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ може да бъде ГАРАНТ, че исканията на пчеларите ще достигнат до ушите на Министъра посредством ВОЖД, който ще е подчинен на УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ.

Това е моето виждане по въпроса. Това е и виждането и на още двама от нашите лидери, имената на които всички ги знаете. Засега ще ги запазя в тайна, но все по-масово започва да се налага мнението, че най-добрата стратегия за нас е ДА ПРЕВЗЕМЕМ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА МИШО, НО ДА ГО ОСТАВИМ ТОЙ ДА БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ, стига да е послушен.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Колкото до призива да се регистрират общински дружества, то той си остава.

Колеги - официално регистрирайте колкото се може повече общински дружества, за да изпреварим Ганчо. Вземете контрола във ваши ръце. А в коя национална организация ще членувате за в бъдеще - ВИЕ САМИ ЩЕ СИ ИЗБЕРЕТЕ. Във ваши ръце е бъдещата съдба на Българското пчеларство.

Моята задача и задачата на активистите е да създадем или да преобразуваме поне една Българска национална организация така, щото да има МАКСИМАЛНО ДЕМОКРАТИЧЕН УСТАВ, който да гарантира интересите на местните пчеларски дружества и те ДОБРОВОЛНО да припознаят тази организация като своя лична.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не съм съгласен.
    Матеев, започваш да предаваш доверието което ти се възлага.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Това е лесния и наглед по-разумен вариант с оставянето на стария вожд, но само наглед.Струва, ли си бързането за да се прави такъв компромис? Мисля, че така ще има отлив на всички, които са недоволни.
    А ИМА ЛИ ДОВОЛНИ ОТ СТАРИТЕ ВОЖДОВЕ ?!И защо не възприемате идеята за членство на физически лица, която И.Цонев предлага? Нека да се избере Михайлов , но да е гласуване.Така с лека ръка да му се дава втори мандат мисля, че е не демократично.
    Все пак успех ви пожелавам, аз лично с така предложения ръководител, не припознавам тази нова организация за своя.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не съм съгласен.
    Матеев, започваш да предаваш доверието което ти се възлага.
    Никой нищо не ми е възлагал. През последния един месец жертвах личния си бизнес, за да направя нещо полезно за пчеларите. И когато напиша нещо във форума, обосновавам се много добре, като описвам всички плюсове и минуси. Много е лесно някой да стои отстрани и да ми гледа сеира, и после с две думи да отсече "Не съм съгласен". И аз мога така. Нормално е човек да има друго мение, различно от моето, ама хайде - разкажи за него. Загуби един месец лично време в запознаване със ситуацията, изпиши 100 постинга във форума с твоето мнение и обоснови начина си на мислене с разумни доводи.

Иначе така всеки може с две думи да затрие едномесечен труд и обосновки на някого. Особенно провокаторите на тази идея точно така и ще постъпят. Но нека не забравяме, че НИЕ ТЪРСИМ ОБЕДИНЕНИЕ, а не РАЗЕДИНЕНИЕ. А обединението на много на брой различно мислещи хора предполага, че на всеки един от тях ще му се наложи да направи някакъв личен компромис. Аз също съм склонен на компромис, особенно когато не виждам никаква друга разумна алтернатива.

Така че критики не приемам, или по-точно приемам само ако заедно с тях има предложена някаква друга РАЗУМНА АЛТЕРНАТИВА.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Ето дава се предложение нека е Михайлов, но след Гласуване на Общото събрание нека имаме избор, защо да не е Бонев или някой друг?! Като го харесват пчеларите да го изберат няма лошо, ако искат друг нека е друг, нали говорим за промяна и демократичност?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Това е лесния и наглед по-разумен вариант с оставянето на стария вожд, но само наглед.Струва, ли си бързането за да се прави такъв компромис? Мисля, че така ще има отлив на всички, които са недоволни.
    А ИМА ЛИ ДОВОЛНИ ОТ СТАРИТЕ ВОЖДОВЕ ?!И защо не възприемате идеята за членство на физически лица, която И.Цонев предлага? Нека да се избере Михайлов , но да е гласуване.Така с лека ръка да му се дава втори мандат мисля, че е не демократично.
    Все пак успех ви пожелавам, аз лично с така предложения ръководител, не припознавам тази нова организация за своя.
    Не си ги представяй нещата толкова опростени. Михайлов и в момента си има организация, създадена на ДОБРОВОЛНИ НАЧАЛА. И си има достатъчно на брой почитатели. Дори ще се учудиш колко много на брой са те. Дали ще го свалят или преизбират зависи САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ТЯХ, а не от мене и тебе. След 20 дена организацията на Михайлов ще има годишно отчетно-изборно събрание, на което ще присъствуват ДЕЛЕГАТИ от неговите организации по места. И какво ще решат те един господ знае.

Същото важи и за всички останали организации - общински, областни или национални. Те си имат устави, имат си членове, имат си и делегати по събранията, които в края на краищата САМИ ще решат дали нещо да се случва или не. Вие можете да искате майка си и баща си, но това е само в сферата на илюзиите. Реалността е друга, и колкото по-бързо изоставим мечтите си и кацнем на земята, толкова по-лесно ще можем да проведем някаква реформа в посока подобряване на ситуацията.

На първо време ще е цяло чудо, ако успеем да вкараме наши представители в нечий управителен съвет. Дори и това ще е МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА, ако дадения председател или дадените делегати не го желаят това. Дори и да спазарим нещо с някой управител, пак то си остава само в сферата на пожеланията, защото всъщност ДЕЛЕГАТИТЕ ВЗЕМАТ ИСТИНСКИТЕ РЕШЕНИЯ. И ако Бонев е нашият лидер тука в този форум, не се знае дали там на събранието някой чешит няма да стане и да каже "Абе кой е тоя парашутист? Я да си взема дърмите и да се маха. И другите после да започнат да ръкопляскат.". Има голяма вероятност да се случи подобен сценарий.

При това положение ако ще се обединяваме с някоя организация, най-добре е това да е с тази на Михайлов, и освен това обединението трябва да стане с неговото съгласие.

Другата алтернатива ви я казах - давайте още утре да регистрираме още една организация и да започнем да набираме членове в КОНКУРЕНЦИЯ с Михайлов . И знаете ли какво ще стане? Ами за около 2-3 години ще успеем да стигнем до неговото ниво, като така ще сме разделили всички български пчелари на две големи групи от по 50%. И нито едната от двете групи няма да е достатъчно силна. И вместо ОБЕДИНЕНИЕ ще сме постигнали РАЗЕДИНЕНИЕ !!! И Ганчо Ганев бурно ще ни РЪКОПЛЯСКА за сценария, който сме го сътворили.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от toko652003 Виж публикацията
    Ето дава се предложение нека е Михайлов, но след Гласуване на Общото събрание нека имаме избор, защо да не е Бонев или някой друг?! Като го харесват пчеларите да го изберат няма лошо, ако искат друг нека е друг, нали говорим за промяна и демократичност?
    Съгласен съм с тебе, но самият Бонев не иска. Знаеш ли колко съм го навивал. Аз също не искам. Ставането на вожд си е един сериозен загробващ ангажимент. Кой от провинцията ще си изостави семейството, работата или бизнеса? Няма кой. Затова и варианта със силен управителен съвет от провинцията и подчинен вожд от София ми изглежда много приемлив.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ето един пълен комплект от документи, необходими за регистрацията на едно НОВО ОБЩИНСКО ДРУЖЕСТВО: Druzestvo.rar

Изтеглете го, попълнете го и го внесете в съда. Ако искате, можете да поправите една или друга точка от устава така, както на вас ви харесва.

Изказвам специални благодарности на Троянското общинско пчеларско дружество, от чийто сайт http://www.pchelarstv.hit.bg/ са изтеглени документите по-горе.

А ето и актуалната версия на Закона за юридическите лица с нестопанска цел: ZULC.rar

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Не си ги представяй нещата толкова опростени. Михайлов и в момента си има организация, създадена на ДОБРОВОЛНИ НАЧАЛА. И си има достатъчно на брой почитатели. Дори ще се учудиш колко много на брой са те. Дали ще го свалят или преизбират зависи [B]САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ТЯХ

При това положение ако ще се обединяваме с някоя организация, най-добре е това да е с тази на Михайлов, и освен това обединението трябва да стане с неговото съгласие.
    Това ми е пределно ясно, но нали говорим за НОВА организация?!Помислете дали подобен сценарии би се случил ако членуването и гласуването на пчеларите е и като физически лица.Всеки делегат ще има различен по сила глас в зависимост кои представлява дали себе си или дадено дружество, или организация.
    Съвсем не говоря за разединение, а да се види истинския избор на пчеларите.Щом като толкова го харесват пчеларите не виждам място за притеснение от страна на Михайлов за избирането му на върха в тази нова организация, но ако сам се провъзгласи или с друга помощ без да има изборност, ще се случи моята прогноза; отлив. Дано съм лош пророк!

п.п. не бях прочел последния отговор.

Страница 21 от 64 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •