Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 61 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 601
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Браво колега, на това му се вика търговец, би ли споделил от къде пазаруваш тия благинки евентуално човек да се облажи от тях, че в моя регион режат глави от кръста надолу?
    Не ми се коментира тука, за да не оплесквам темата, но кратко и ясно ще кажа, че всичкото по-горе описано с един магазин произведено от мен за мен възлиза на 50 лв.
    Така, че си прави ясапа (сметка).

П.П. е да си призная в цената не влиза и загубата на върха на палеца

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не ми се коментира тука, за да не оплесквам темата, но кратко и ясно ще кажа, че всичкото по-горе описано с един магазин произведено от мен за мен възлиза на 50 лв.

Не те разбрах, кошер за 50 лева с един магазин + фактури + договори за качества, произход и т.н. ли е?

Забранен
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    Троянска община

Ако и труда е вклучен в тази цена........

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Totevski Виж публикацията
    ........ При цена на чама 450 лв. и нагоре тази цена е нереална с тези екстри към кошера.
    Толкова ли е скъп чама? Ами че на мене липата ми излиза 390-400 лева екстра качество, заедно с транспорта до цеха в Скалско. Вече не знам колко ТИР-а купувам. Намерил съм си човек от Габрово, който ходи с камиона си някъде в региона и се връща с много качествена липа на едри трупи, после ми я бичи, после ми я закарва в една друга фирма, която суши талпите и после аз си я вземам и карам на цеха и всичко това за около 390-400 лева. А ако реша да си я суша сам на проветриво място под някой навес, ще ми излезе 300-310 лева.

Избрах този вариант със собствена организация на доставката още от етап трупи, защото на етап бичене ми ги правят дъските точно на размер, какъвто поискам, така че да имам минимален отпадък. Всъщност отпадък почти нямам, защото почти няма чепове. Единствената ми загуба са стружките от режещите инструменти.

Та искам да кажа, че не е необходимо да крадиш, за да имаш евтин материал. Цената може да поевтинее и благодарение на малко по-сложната организация, която сам можеш да си я направиш.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Тук в Троян сух чам е такава цената. Липа наистина е по-добра за рамки. Но всичко зависи от количеството все пак. На ТИР-ове цената пада .
    PS На мен като пчелар ми се къса сърцето да работя с липа... Колко мед отива в талаша...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Не те разбрах, кошер за 50 лева с един магазин + фактури + договори за качества, произход и т.н. ли е?
    Не.
    "От мен за мен" просто, си ги произвеждам само за мен. Не произвеждам за продажба!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Не.
    "От мен за мен" просто, си ги произвеждам само за мен. Не произвеждам за продажба!
    Еее все пак темата е за пчеларската програма, а не как най евтино да си направим кошер, а там няма как сами да си произвеждаме кошерите, даже се подписва декларация че с производителя не сме свързани лица по смисъла на не знам си кой закон.........

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Да. За това писах, да си правите ЯСАПА, колко ви "скубят" първо от програмата и второ прозводителите на кошери.
    Чети и между редовете.
    Хайде сега, тези, които си мислите, че програмите са всьо и вся, си сложете на "кантара" + и - и включете калкулатора, за да разберът всички какво се получааа след =

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Да. За това писах, да си правите ЯСАПА, колко ви "скубят" първо от програмата и второ прозводителите на кошери.
    Чети и между редовете.
    За мене "ЯСАПА" специално за кошерите ми е ясен - за ДБ кошер с два магазина или ЛР на три корпуса + рамките по програмата струва 132 лева и по нашия край фирмите производителки го знаят и държат тази цена. 50 кошера х 132 лв са 6600 лв, тази година Фонда покрива 60 % от сумата т.е. 3960 лв, върху тази сума се дължи данък около 160 лв + задължението три години да не прекъсваш дейността, т.е. да си плащащ осигуровките - около 840 лв на година или 2520 лв за периода.И какво излиза на края че Фонда ни подпомага със средно 25 лв на кошер , като в същото време ни задължава да заплатиме 22 лв ДДС. Единствената привилегия е че можеш да ползваш кредитиране, но тогава пък с лихвата хептен излизаш на нула с подпомагането след три години. Малко сложно стана, но ......

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не, не е сложно.
    Нека всеки си прецени.
    Общо взето, програмите не са удачни за простосмъртни.
    Като се казва "общото отдавна е взето"

Страница 19 от 61 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •