От няколко години ползвам малък матуратор, но от две години се сдобих с иноксов такъв. Не ми е правило такова впечатление. Аромата си го има и не виждам никаква разлика преди да влезе в матуратора и след това, но се облекчава много работата по ваденето на меда. Сега ползвам 200кг матуратор с цедка и и филтър, който обира всички частички от восъци попаднали при разпечатването, но пропуска поленовите зърна. Няма я тази мъка с тези малките цедки на тенекиите и като епо-гъст меда, което при мен е често явление, да губя ценно време за източването на меда от центруфугата. Купил съм си пластмасови кофи, които имат сертификат зза хранителни цели и ги използвам за източване на меда от центруфугата. После прехвърлям в цедката мна матуратура, която е с обем 25литра. Количеството пяната която се образува отгоре е сравнима с това на тенекия мед. Удобството е че така се получава сравнително хомогенна партида и вкуса и аромата са еднакви за цялата партида. За пълненето на бурканите е просто незаменим. Чиста и хигиенична работа без да се цапат бурканите.За мен това е един незаменим помощник.