Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Още едно предложение. Явно всички работят и през нощта:

--- Оригинално писмо --------
От: Daniela Chelebieva d.chelebieva@abv.bg
Относно: Още за НППО

Съветът взема решения с единодушие в някои особено чувствителни области като външната политика и сигурността, данъчната политика, политиката за предоставяне на убежище и имиграционната политика. Това означава, че всяка държава-членка има право да налага вето в тези области.

Освен това всяка от държавите-членки може да изиска потвърждение, че гласовете в полза на съответното решение представляват поне 62% от населението на ЕС. Ако това условие не е изпълнено, решението не се смята за прието.
Ха това е много интересно. На времето при учредяване на СБП пловдивските пчелари внесохме такова предложение при гласуването на устава. И понеже аз бях представителя на вносителя, всички дружно гракнаха срещу мен и даже ме обвиниха, че съм бил агент на Ганчо и съм саботирал създаването на новата организация. Сега явно нещата са започнали да се променят. Но като се замисля мишката си има и опашка. Явно някой се е притеснил, че не може да си осигури мнозинство, а хората ще искат промени, които този някой не иска да се случват. Не знам, но явно се оставя вратичка за нещо. Какво е то само можем да гадаем, защото никой няма да е толкова глупав, че да си разкрие картите пред нас.