Цитат от предложение на ДИМО ДИМОВ.
- Обвързва икономическите интереси на членовете си с организацията и практиката им – пчеларска учебна година, подпомагане с храни и лекарства за пчелите, въвеждане на нови правила в директните продажби, въвеждане на нови опаковки и документиране и др.;
Въпрос от мен: как Димов го вижда в конкретни действия? Тук имаме работа с търговци и правила на търговия.

- Регулира отношенията между пчелари и местна власт, граждански организации и контролни организации;
Отношения с власт - регулатор е ЗАКОН искаш нещо - подай молба вземи входящ номер, ако има отказ провери какво казва закона и ако закона позволява обжалвай решение в съда.

- Стимулира иновационните форми на практикуване на пчеларство, опрашване и подвижно пчеларство, различните форми на директни продажби и участие в организации на прозводители.
Какви праизводители ? Какви организации? Какви продажби? Какви иновационните форми на подвижно пчеларство? На какво продажби? За какво тук пише пчеларя? Каде тук е място на една организация? И каква е тя?

- Осигуряване на развиващо се финансиране на своята дейност чрез горните 4 типа задачи
Това е общественна организация с нестопанска цел, издържа себеси -четите закона.

​Аз считам, че максималното опростяване на организационната форма и конкретизирането на задачите в следващата една година ще е достатъчно новата организация да бъде функционираща. Ако наистина милеем за пчеларите по места, нека им дадем възможността сами да се определят, да проявят инициативност и да се присъединят сами към „Български пчеларски съюз”. Какво ще стане със сегашните организации само времето ще покаже. Деструктивна или конфронтационна политика не могат да окажат влияние при конституирането на новата организация.
Кой и каде да се присъедини? Та тая организация трябва да решава поставени от пчелари чрез областни председатели задачи. Или пак ние правим каквото правим а вие ако искате можете да се присъедините към нас и мълчите за да не ви изгоним.

​Разработването на устава и провеждането на учредително събрание са най-важните моменти за следващите 6 месеца.
Коментар от мен - Аз мисля че обединяване на пчелари по места в общински дружества, създаване на областни лигитимни дружества, или избиране на лигитимни председатели на съществуващи областни дружества е първостепена задача в сектора.

От Сдружението за биологично пчеларство сме в състояние да предложим учредителен устав за обсъждане, както и да участваме в обсъждането на други предложения, но само когато са насочени в интерес на пчеларите и не ограничават техните права и самостоятелност!
Стари крънки тихо и мирно ни посочват наше място. Да не мислим че можем да преборим с тях. Ваше сдружение може да съществува и да пусне молба за ваш представител в организация, това заявление ще бъде гласувано от УС НА ОРГАНИЗАЦИЯ В ОСНОВА НА КОЯТО ТРЯБВА ДА СТОЯТ 28 областни председателя, и ако вземат решение с болшинство гласа тогава ви има там, ако не, сори. Ваши членове е същите пчелари които пчеларстват в различни области а значит трябва да членуват в общински пчеларски дружества по място на пчеларстване. Членуване при вас е друга форма и няма отношение към организация която трябва да бъде направена. Инак можем да събирем колко то поискаме сдружения и става хаос. Защита има за всеки който я поиска на общинско ниво. Това е единствена пълна организация, останали -кухи, те са управленческо -контактни органи и за да не ги раздухваме аз предложих схема. Тя е реално испълнима и може да бъде подкрепена от пчелари по места.