Не се притеснявай, те ще си доведат хора достатъчно за да си гарантират избора. Този цирк филм вече съм го гледал. Така беше превзета още при учредяването и последната новосъздадена организация СБП. А и предишните роеве пак по същия начин. Ще има списъци(естествено неудобните няма да са в тях), ще има група по избора, която ще посочи кой трябва да е председател и кой трябва да е в УС. После ще се сложат удобни областни и общински председатели, които да казват да добре, но да правят каквото им наредят"отгоре", въобще една добре стегната тоталитарна структура. Ако ще има единна организация, то в основата и трябва да стои демократичното начало. И всякакви твърдения от типа, че изграждането от долу на горе ще отнеме време, което нямаме, са абсолютен опит да се направи някакъв отчаян опит да се бетонира статуквото.
Радвам се, че едни от най-големите ми критици разбраха, какво съм имал в предвид досега като съм казвал, че такава единна организация по начина, по който тръгва да се създава не само няма да обедини пчеларите, но и ще създаде още повече разногласия. Дано не съм лош пророк, но ако се създаде такава организация с такава структура и начин на управление, тежко ни и горко.