Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 640

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Моята идея е - колкото повече хора, толкова по-малко възможности за манипулация. А и 280 човека ще се съберат веднъж при учредяването, не мисля, че е невъзможно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    Моята идея е - колкото повече хора, толкова по-малко възможности за манипулация. А и 280 човека ще се съберат веднъж при учредяването, не мисля, че е невъзможно.
    Не се притеснявай, те ще си доведат хора достатъчно за да си гарантират избора. Този цирк филм вече съм го гледал. Така беше превзета още при учредяването и последната новосъздадена организация СБП. А и предишните роеве пак по същия начин. Ще има списъци(естествено неудобните няма да са в тях), ще има група по избора, която ще посочи кой трябва да е председател и кой трябва да е в УС. После ще се сложат удобни областни и общински председатели, които да казват да добре, но да правят каквото им наредят"отгоре", въобще една добре стегната тоталитарна структура. Ако ще има единна организация, то в основата и трябва да стои демократичното начало. И всякакви твърдения от типа, че изграждането от долу на горе ще отнеме време, което нямаме, са абсолютен опит да се направи някакъв отчаян опит да се бетонира статуквото.
    Радвам се, че едни от най-големите ми критици разбраха, какво съм имал в предвид досега като съм казвал, че такава единна организация по начина, по който тръгва да се създава не само няма да обедини пчеларите, но и ще създаде още повече разногласия. Дано не съм лош пророк, но ако се създаде такава организация с такава структура и начин на управление, тежко ни и горко.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Не знам мен ли имаш предвид като твой критик , но това казах и аз. По-добре да загубим ако ще и година, но да се изгради нещо правилно, отколкото пак безвремие.
    А това със списъците и нашите хора би било да се елиминира ако зад всеки стоят бройката семейства. Не, че не може пак да се манипулира, но ще е по-трудно.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Спокойно. Ще те пратят в девета глуха, ще намерят начин да не те пуснат. Ще фалшифицират и даже ще те изкарат самозванец, въпреки, че зад теб стоят примерно 100 подписа и не знам колко си пчелни семейства. На твоето място ще влезне точно определения човек със твоя списък, нищо че никой не го е избирал. Този сценарий работи успешно вече две десетилетия.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Преди малко получих още два документа. Копирам ги директно:

Г-н Михайлов, Поддържам предложението не да се обединяват съществуващите национални организации, които на дело доказаха, че не са способни да ръководят, защитават и подпомагат пчеларството, а да се създаде нова национална организация на базата на действащите общински и областни организации. Това искат пчеларите и лично аз считам, че това е единствено правилния подход... Ние, които знаем как се създадоха сега действащите организации нямаме морално право да искаме тяхната "модернизация". Поддържам становището на Димо Димов, към което съм добавил някои задачи на новата организация.
    Ст. Стефанов

П р е д л о ж е н и я
    От Г. Бодуров – член на УС на СБП
    1. Национално представената пчеларска организация да се учреди на конфедеративен принцип и доброволно както от юридически регистрирани сдружения на пчелари-производители, така и нерегистрирани съдебно общински пчеларски дружества.
    2. Целите и задачите на новата организация да са насочени главно към национално значими за пчеларството действия; координация с държавни органи и организации, с неправителствени сдружения, с международни сходни обединения.
    Регионалните и локални проблеми да се решават от областни, общински и селищни организации.
    3. В Устава ясно и точно да се определят начините на субординация и координация с регионалните структури.
    4. Включването на отделните пчелари и участието им в националната пчеларска структура да се осъществява чрез регионалните. Членуването в тях да се приеме от Министерството на земеделието като приоритет при реализацията на пчеларските национални програми и други форми на стимулиране на пчеларството.

С уважение – Г. Бодуров

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Още едно предложение. Явно всички работят и през нощта:

--- Оригинално писмо --------
    От: Daniela Chelebieva d.chelebieva@abv.bg
    Относно: Още за НППО
    До: Росимир Матеев, доц.д-р Юлиян Станчев
    Изпратено на: Вторник, 2014, Февруари 11 22:50:58 EET

Решенията ще се гласуват на заседание на УС, на практика няма да има значение, кой ще бъде временно представляващият НППО, той ще е задължен да отстоява решенията на УС. Президентът на НППО (временно представляващият НППО) може да има мандат, например 1 година. Няма нужда от конгреси, всеки отговаря за работата си пред своите членове. Пример за организация може да бъде Съвета на Европейския съюз: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...8A%D1%8E%D0%B7
    Управлението на Съвета се осъществява от текущото Председателство на Съвета на ЕС, което се сменя на ротационен принцип на всеки шест месеца. Гласуване:

Решенията на Съвета се вземат с гласуване, като в повечето области е достатъчно квалифицирано мнозинство. Държавите с по-голямо население имат повече гласове, но връзката население — гласове не е правопропорционална, за да не се ощетяват малките държави. Общо 345 гласа в Съвета се разпределят по страни както следва:

Германия, Франция, Италия, Великобритания — по 29 гласа
    Испания, Полша — по 27 гласа
    Нидерландия - 13 гласа
    Румъния - 14 гласа
    Белгия, Гърция, Португалия, Унгария, Чехия — по 12 гласа
    Австрия, България, Швеция — по 10 гласа
    Дания, Ирландия, Литва, Словакия, Финландия — по 7 гласа
    Кипър, Естония, Латвия, Люксембург, Словения — по 4 гласа
    Малта - 3 гласа

Съветът взема решения с единодушие в някои особено чувствителни области като външната политика и сигурността, данъчната политика, политиката за предоставяне на убежище и имиграционната политика. Това означава, че всяка държава-членка има право да налага вето в тези области.

Освен това всяка от държавите-членки може да изиска потвърждение, че гласовете в полза на съответното решение представляват поне 62% от населението на ЕС. Ако това условие не е изпълнено, решението не се смята за прието.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Още едно предложение. Явно всички работят и през нощта:

--- Оригинално писмо --------
    От: Daniela Chelebieva d.chelebieva@abv.bg
    Относно: Още за НППО

Съветът взема решения с единодушие в някои особено чувствителни области като външната политика и сигурността, данъчната политика, политиката за предоставяне на убежище и имиграционната политика. Това означава, че всяка държава-членка има право да налага вето в тези области.

Освен това всяка от държавите-членки може да изиска потвърждение, че гласовете в полза на съответното решение представляват поне 62% от населението на ЕС. Ако това условие не е изпълнено, решението не се смята за прието.
    Ха това е много интересно. На времето при учредяване на СБП пловдивските пчелари внесохме такова предложение при гласуването на устава. И понеже аз бях представителя на вносителя, всички дружно гракнаха срещу мен и даже ме обвиниха, че съм бил агент на Ганчо и съм саботирал създаването на новата организация. Сега явно нещата са започнали да се променят. Но като се замисля мишката си има и опашка. Явно някой се е притеснил, че не може да си осигури мнозинство, а хората ще искат промени, които този някой не иска да се случват. Не знам, но явно се оставя вратичка за нещо. Какво е то само можем да гадаем, защото никой няма да е толкова глупав, че да си разкрие картите пред нас.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •