Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Колебая се дали да стесня сега или да изчакам началото на март?
    Очаква се застудяване, да се надяваме че няма да е голямо и ако стесня ще им е по лесно да топлят пилото, но ще увеличат и количеството му което пак ще ги затрудни да го обслужват.
    Отворих само един кошер, защото се забелязах малко плесен по дъното и исках да видя как са питите, на горе всичко е ОК това са плюсовете на дълбоките дъна.
    Положението беше следното майката с пилото и яйцата на 1ви корпус а половината пчели на 2ри корпус точно над пилото и майката.
    Имаше пчели на 4 пити на 1ви и 4 пити на 2ри това за отводка, а старите кошери не съм ги отварял, но като гледам от дъното и 10 пити са заети от пчели на 1ви и като отварях да има слагам питките беше пълно и на 2рия корпус с пчели, не знам дали въобще майката е спирала да снася.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Колебая се дали да стесня сега или да изчакам началото на март?
    Очаква се застудяване...
    http://sinoptik.bg/montana-bulgaria-100729114/10-days

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    ... като гледам от дъното и 10 пити са заети от пчели на 1ви и като отварях да има слагам питките беше пълно и на 2рия корпус с пчели, не знам дали въобще майката е спирала да снася.
    Внимавай само, като прецъфтят минзухарчетата, да не вземат да роят!
    И да почерпиш един буркан мед от кокичета!
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Вчера и днес пчелите много изнервени. Гледам ги теглят се по прелките, по поилката и постоянно ме жилят без да ги закачам. Работя си работа по двора и ни разсипаха, даже днес ми писна и си тръгнахме на обяд.
    Не съм ги третирал с нищо, сега има изобилие от цъфнали дървета и цветя, каква може да е причината.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Някъде наоколо правят агрохимическа обработка. Нищо, ще им мине, па трябва и да свикват. Ти също.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    29.10.2011
    Пчеларски район
    Стара Загора
    При мен се получи същото когато комшията в събота си пръска овошките и вчера вече се бяха кротнали

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Моите пък са кротки като агънца, днеска и в събота правих осведомителни прегледи - осем от най силните семейства от миналата година са дали фира (в четири от тях имаше повече от 4 шепи умрели пчели, все едно са отровени през лятото), предполагам от глад, понеже открих десетина семейства силни но нямат и по 1 кг мед, а есента всички бяха зазимени с мед по равно и то достатъчно, кой как и колко е ял е загадка за мене. Най интересното е че всички нуклеуси (без един) са живи и имат мед за още една зима ???

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Моите пък са кротки като агънца, днеска и в събота правих осведомителни прегледи - осем от най силните семейства от миналата година са дали фира (в четири от тях имаше повече от 4 шепи умрели пчели, все едно са отровени през лятото), предполагам от глад, понеже открих десетина семейства силни но нямат и по 1 кг мед, а есента всички бяха зазимени с мед по равно и то достатъчно, кой как и колко е ял е загадка за мене. Най интересното е че всички нуклеуси (без един) са живи и имат мед за още една зима ???
    Може би е трябвало да подхраниш преди около 5-6 седмици.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    А дали липсата на мед не е откражби от други семейства

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •