Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 60 от 683 ПърваПърва ... 1050585960616270110160560 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 591 до 600 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от вълк дивак Виж публикацията
    Колега, ще споделиш ли пропорциите в рецептата с изварата.
    Ще съм благодарен да я науча, че и аз мисля да пробвам.
    От сайта на форума: http://pchelari.com/podhranvane/podh...lt-chni-hrani/
    Аз я сложих и след 20 дни направих 2ра доза, но пчелите почти не бяха пипнали 1вата оставих я под навеса и ноща белките я изядоха.
    След още 20 дни отворих пак да видя каво става и беше вкиснала та я изхвърлих. Сигурно не съм направил нещо както трябва.
    За това сега си преправям дъната за прашецоуловители за да мога другата година да им правя с прашец.
    Тази година сложих босненските питки и вчера повдигнах на един да видя, пчелите я бяха нападнали.
    Това с външното подхрнаване според мен е много лоша идея, само ще науча всички пчели от селото да идват при мен и после може да има и нападения.

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    Защо постоянно търсите и използвате всякакви заместители на прашеца (извара, соево брашна, сухо мляко и т.н.), а просто не прибавяте прашец към питките и да си спестите всички тези усилия да натъпчете питките с всякакви заместители за да се доближите максимално до прашеца ?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Защото не всички имат прашец, а да сложиш чужд особено купен от непознат може да се окаже стотици пъти по-лошо от колкото да ползваш заместители.

Наблюдател
    Регистриран
    13.02.2014
    Колега FVCVS CAESAR да, не е нещо особенно. имам един познат които пък им поръсва така направения "прашец" в/у рамките. Днес към 10 часа на 95% от семействата ми бяха навън и докато изкарам тавичките вече бяха около мен. При нас засега само лешника е нацъфтял тепърва и дряна. Не съм имала проблеми с нападения след подаване по този начин. Очаквам и един голям блок с рапица срещу пчелина да цъфти около началото на април. За сега времето е благоприятно и до към 17 часа имам пчелички по тавичките, и два три дни да е пак е от полза.
    В дворовете на село се мели не само пшеница но и слънчоглед и царевица и много други зърнени. Соевото брашно го казват че е с най голямо съдържание на белтъчини.
    Не ми се рискува с бирена мая извара и яйца.
    bgludost - Зимата на 2011 опитах питки с прашец и питки със сухо мляко, извода е че това със сухото мляко го омляскаха и питаха за още, друг е въпроса че неми се отварят отгоре - да не ги безпокоя допълнително. А колегата rosty_sz е мнооого прав.

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    kaldata - питките ти с изсушен прашец ги прави нали

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Днес замесих въпросната рецепта, но ми се видя доста течно и увеличих пудрата захар. Питките сложих по обяд. Към 3h проверих как се приемат и останах доволен. Пчелите ги ближеха и ги гяха покрили целите. Аз също си направих мрежести дъна, и се надявам да събера малко прашец, че да не се занимаваме с глупости и догодина.
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

Наблюдател
    Регистриран
    13.02.2014
    изсушен и смлян

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    И аз така си помислих Аз в мойте питки им слогам пресен и ги взимат мн добре

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2014
    как да преместим два кошера на 240-250км с лек автомобил,подготовка на кошера,в коя част на денонощието,март месец подходящо ли е?

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от ivkaikrisi Виж публикацията
    как да преместим два кошера на 240-250км с лек автомобил,подготовка на кошера,в коя част на денонощието,март месец подходящо ли е?
    Тук ще намериш отговорите: http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=669&page=22

Страница 60 от 683 ПърваПърва ... 1050585960616270110160560 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •