Това ли било? Помислих, че става въпрос за вътрешно подхранване с такива неща в тавички.
Иначе не е лошо, но в съседство имам доста чужди кошери и се опасявам, че ще трябва да храня и тях. Освен това в хладно време, каквото е преобладаващото през февруари, няма да могат да посещават всеки ден хранилката, особено нощно време.Румънецът от клипа на 2 март ги храни. Като гледам обаче пчелите му колко активно посещават хранилките, се замислям дали да не пробвам някой път, но за тази зима-пролет вече им раздадох питки с прашец.
Между другото, чел съм из форума, че някои дават по този начин царевично брашно на пчелите си, но не съм срещал никъде в литературата то да се препоръчва като заместител на прашеца. Срещал съм обаче описани случаи в безпашеви периоди пчелите да носят брашно от мелниците (не се казва какво брашно, но вероятно пшеничено), въпреки че ползата от това брашно за тях и за пилото е абсолютно никаква.

Румънецът от клипа на 2 март ги храни. Като гледам обаче пчелите му колко активно посещават хранилките, се замислям дали да не пробвам някой път, но за тази зима-пролет вече им раздадох питки с прашец.
Цитат