Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Мисля че е важно да им осигуриш някакви подходящи протеини, независимо по какъв начин.
    В руската и румънската литература съм срещал мнения, че не било добре да се добавят протеини в сиропа, защото от него пият и пчелите събирачки, които по принцип не се хранят с прашец. Пак там препоръчват разделно хранене - чист сироп и отделно медо-прашецова смес или някаква протеинова питка и кой каквото иска, това да яде. Според мен обаче даването на протеини в сиропа не е чак такъв проблем.
    Това, с тавичките ми стана интересно. Как точно им ги даваш тия тавички с протеини?
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Това, с тавичките ми стана интересно. Как точно им ги даваш тия тавички с протеини?

Ето една статия по въпроса. http://www.farmer.bg/news_view.php?id=17553

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Миналата година месих питки с извара, няма да ви разправям какво нищо направих, ама поне белките нахраних
    За това тази година на магазина, може да не са от мед ама поне няма да вкиснат.

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Миналата година месих питки с извара, няма да ви разправям какво нищо направих, ама поне белките нахраних
    За това тази година на магазина, може да не са от мед ама поне няма да вкиснат.
    Колега, ще споделиш ли пропорциите в рецептата с изварата.
    Ще съм благодарен да я науча, че и аз мисля да пробвам.
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от вълк дивак Виж публикацията
    Колега, ще споделиш ли пропорциите в рецептата с изварата.
    Ще съм благодарен да я науча, че и аз мисля да пробвам.
    От сайта на форума: http://pchelari.com/podhranvane/podh...lt-chni-hrani/
    Аз я сложих и след 20 дни направих 2ра доза, но пчелите почти не бяха пипнали 1вата оставих я под навеса и ноща белките я изядоха.
    След още 20 дни отворих пак да видя каво става и беше вкиснала та я изхвърлих. Сигурно не съм направил нещо както трябва.
    За това сега си преправям дъната за прашецоуловители за да мога другата година да им правя с прашец.
    Тази година сложих босненските питки и вчера повдигнах на един да видя, пчелите я бяха нападнали.
    Това с външното подхрнаване според мен е много лоша идея, само ще науча всички пчели от селото да идват при мен и после може да има и нападения.

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    Защо постоянно търсите и използвате всякакви заместители на прашеца (извара, соево брашна, сухо мляко и т.н.), а просто не прибавяте прашец към питките и да си спестите всички тези усилия да натъпчете питките с всякакви заместители за да се доближите максимално до прашеца ?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Защото не всички имат прашец, а да сложиш чужд особено купен от непознат може да се окаже стотици пъти по-лошо от колкото да ползваш заместители.

Потребител
    Регистриран
    24.10.2013
    nik,днес проверих как се приемат питките с изварата. Няколко семейства са ги изяли на 70%. Другите си ги приемат нормално без да го бързат толкова. Оди ги разбери?
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

Наблюдател
    Регистриран
    13.02.2014
    изсушен и смлян

Потребител
    Регистриран
    12.07.2012
    И аз така си помислих Аз в мойте питки им слогам пресен и ги взимат мн добре

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •