Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 66

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Така, Европа дава пари за дейност в която има ред и дисциплина. Не дава пари за отрасъл който не е подчинен на никакви правила и закони. Затова и изискванията на ЕС са такива, да си ЗП, да имаш стопанство , да отглеждаш минимум еди колко си семейства и тн. Затова и повечето пари отиват при лидерите на върха, защото те са изградили такива стопанства и сега си връщат парите. Просто така са си подредили нещата, парите при парите да отиват. Да, аз съм си регистрирал пчелина, член съм пчеларска организация, и какво от това ? За съжаление, не е организирано българското дребно пчеларство и затова никой не го е еня за него. 2/3 от пчелните семейства са нерегистрирани. Според мен трябва да има закон за пчеларството, искаш ли да гледаш пчели, отиваш в общината или във ветеринарната служба и се регистрираш. Даже трябва и данък да се плаща, за да има пари за проверители. Организирани ли са нещата, тогава и кражбите на кошери ще се криминализират, тогава и застрахователите ще са склонни да застраховат пчелни семейства, тогава и парите ще достигнат и до по дребните стопанства. Така мисля аз.
    А колкото до това какъв да бъде човека, който да ни защитава интересите, трябва да е такъв какъвто го описва по-горе Матеев, човек който да си тежи на мястото, да има авторитет, да е финансово независим, да е лидер, и заобиколен от професионален екип.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Така, Европа дава пари за дейност в която има ред и дисциплина. Не дава пари за отрасъл който не е подчинен на никакви правила и закони. Затова и изискванията на ЕС са такива, да си ЗП, да имаш стопанство , да отглеждаш минимум еди колко си семейства и тн. Затова и повечето пари отиват при лидерите на върха, защото те са изградили такива стопанства и сега си връщат парите. Просто така са си подредили нещата, парите при парите да отиват. Да, аз съм си регистрирал пчелина, член съм пчеларска организация, и какво от това ? За съжаление, не е организирано българското дребно пчеларство и затова никой не го е еня за него. 2/3 от пчелните семейства са нерегистрирани. Според мен трябва да има закон за пчеларството, искаш ли да гледаш пчели, отиваш в общината или във ветеринарната служба и се регистрираш. Даже трябва и данък да се плаща, за да има пари за проверители. Организирани ли са нещата, тогава и кражбите на кошери ще се криминализират, тогава и застрахователите ще са склонни да застраховат пчелни семейства, тогава и парите ще достигнат и до по дребните стопанства. Така мисля аз.
    Ами мислиш по правилния начин, ама много от колегите ти не мислят така. Върви го кажи това в група "Пчелин" във фейса и ще събереш много "майни" вместо "лайкове".
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    03.06.2013
    И каква е група "Пчелин",че трябва да ни е критерии за оценяване?И откъде на къде трябва да се дава точно тя за пример?Ако на мнението на колегата Филимонов наистина се съберат "майни"прави си сметката какви са се събрали в групата.Наистина е глупаво точно някоя група да оценява нечие мнение и всички да го вземаме за правилно.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско

Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    ? За съжаление, не е организирано българското дребно пчеларство и затова никой не го е еня за него. 2/3 от пчелните семейства са нерегистрирани. Според мен трябва да има закон за пчеларството, искаш ли да гледаш пчели, отиваш в общината или във ветеринарната служба и се регистрираш. Даже трябва и данък да се плаща, за да има пари за проверители. Организирани ли са нещата, тогава и кражбите на кошери ще се криминализират, тогава и застрахователите ще са склонни да застраховат пчелни семейства, тогава и парите ще достигнат и до по дребните стопанства. Така мисля аз.
    Извинявай, ама нещата които предлагаш-данък е много много глупаво нещо. Пчеларите в света се подпомага, заради опрашителската дейност. Хора ако искаш нещо да върви, трябва да няма пречки. Нещата трябва да са прости и ясни.
    Етови някой предложения: Пчелин до 10 кошера не се подпомага.
    Пчелин над 10 кошера получава годишно по 10кг захар на семейство.
    Всеки може да продава отводки и пчелни майки, ако пчелина му е регистриран в ветеринрната служба.
    Ето ви неща които може да изисквате, променяте, предлагайте какво трябва да прави една пчеласка организация. За да защитава членовете си!

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Това със захарта не е разумно, по удачният вариант е да се обсъжда конкретна сума с която да се подпомагат регистрирани пчелни семейства. За броя от който трябва да почва субсидирането още доста ще се изпише но това трябва да е границата от това пчеларя дали ще се занимава сериозно с пчеларство или е в период на пробване и не е решил още за бъдещето си като пчелар. Тази бройка според мен е около 30.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    [QUOTE=evgeni.filimonov;34251] Според мен трябва да има закон за пчеларството, искаш ли да гледаш пчели, отиваш в общината или във ветеринарната служба и се регистрираш. Даже трябва и данък да се плаща, за да има пари за проверители. Организирани ли са нещата, тогава и кражбите на кошери ще се криминализират, тогава и застрахователите ще са склонни да застраховат пчелни семейства, тогава и парите ще достигнат и до по дребните стопанства. Така мисля аз.

До някъде съм съгласен. Но в нормалните и успели държави те подпомагат по всички начини за да започнеш, и после ти даваш на драго сърце. При нас е обратното, с разликата, че не получаваш помощ. Трябва да се мисли в насока, как да се мотивират млади хора да се занимават с пчеларство, а не как да ги обложим с още данъци. Пчеларството е благороден занаят и мисля, че на всеки който е решил да се грижи, отглежда и размножава пчели, трябва да му бъде помогнато - а не само да му поставят препядствия по пътя!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Бонев, моите уважения но казваш че всичко обръщаме в пари. Добре как тогава без пари, да създадем нещо, без някаква помощ, голямо? Аз, колегата jojonov и много други работим за да си финасираме пчераството. Аз теглих креди зада закупя два парцела на които правя пчелини, парите ги изплащам от заплатата си. Давам някак ви предложения и искам да давате и вие, няма коментират се че са смешни. Не бих казал, захарта е неоходимост за пчелното семейство, боята не! 2013г беше със сухо лято, на единия пчелин всичко изгоря още юни. За да оцелеят трябвашен да храня и храня. Добре не искате захар, дайте предложения как да се подпомагат пчеларите. Да им се защитят правата.

Автор
    Регистриран
    14.10.2010
    Благодаря на Матеев за поста.Който чете форума, трябва да е забелязал, че аз повдигнах въпроса, да подкрепим Матеев и Вячеслав, след като стана ясно, че са в работната група.Имаше и идея, те двамата ако има възможност да вкарат в групата и други, ползващи се с доверие(например Бонев).
    Същия призив отправих и в група Пчелин на Фейсбук.Там две госпожи яко ми скочиха .Едната дори заяви, че във форума, всеки който изрази различно мнение от това на Матеев е банван.Аз такова наблюдение нямам.Едната от госпожите дори извади този пост на Матеев от 2013г.(за индустриалното пчеларство).Аз, който следя форума, съм го забравил, ама госпожата не беше.... и го извади в подходящия момент, естествено след което и други ме набраха .
    Държа на откритите взаимоотношения и затова директно поставих въпроса.Отговора ме удовлетворява и продължавам да подкрепям Матеев и Вячеслав,на базата на изказванията и идеите му, макар него да не го познавам.
    Матеев много добре описа какъв трябва да бъде ръководителя.Може много хора да не са съгласни, да ги боли, но това е истината.
    "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
    Атанас Буров

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Колеги, предлагайте, дискотирайте какво трябва да се направи, как трябва да работи от новата пчеласка асоциация-съюз. Много са регистраните, само че после да не стане: Знаех си какво ще стане, ама си мълчах, не мълчете за да се промени!

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    100 изказвания 105 мнения. Така нищо няма да стане.

А това да се спрат субсидиите у нас е леко смешно. Ние не живеем в саксия. Ние сме част от света, в който има субсидии. Те са неизбежни ако искаме евтина продукция. Другото е търкане на клавиатурата.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •