Това е така, но до този момент, за съжаление не съм припознал нито една от съществуващите организации, като такава, която да защитава интересите на пчеларите и моите в частност.Затова сега съм готов, да дам своя кредит на доверие на г-н Матеев.
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
Атанас Буров
Ами ако смятате за удачно, да пусна една тема с анкета "Подкрепяте ли Матеев да ви представлява при учередяването на НППО?" и възможност всеки който гласува да напише регистриран ли е като ЗП и колко семейства гледа.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Най-добре ще е така.
Нека и г-н Матеев да си каже мнението.
Георги Корчев се казвам
България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Нямам какво да казвам, пък и не е необходимо. Аз съм за демокрацията при вземането на решения, а висша форма на демокрация е именно референдума. Тоест много на брой хора да подкрепят някаква идея или някакъв човек. Не мога да знам кои ще са бъдещите лидери, нито какви промени ще инициират те в Закона за Пчеларството, но знам че ако това са наистина демократично избрани лидери, то и промените в закона ще са СПРАВЕДЛИВИ, защото наистина ще отразяват мнението и желанието на МНОЗИНСТВОТО.
Та аз съм борец за ДЕМОКРАЦИЯ, а не борец за ЛИДЕРСТВО. Мога временно да загубя част от личното си време и пари, за да спомогна за въвеждането на ред и справедливост, но не желая на 100% да се ангажирам и така да си затривам бизнеса. Ако ще ме подкрепяте, то това ще е с уговорката, че е временно и то само до момента, до който се създадат истински ДЕМОКРАТИЧНИ СТРУКТУРИ. След това вече спокойно можем да оставим съдбата на пчеларския бранш в ръцете на тези структури.
Колкото до окончателната съдба на Закона за Пчеларството - такъв, какъвто ще го изковат ДЕМОКРАТИЧНИТЕ структури - в това отношение съм напълно спокоен, защото моите възгледи за бъдещето на пчеларството се покриват на 99% с възгледите на всеки един пчелар, с когото съм имал шанса да се запозная и да поговоря лично на тази тематика. Въобще ние пчеларите нямаме почти никакви проблеми помежду си. В 99% от случаите мечтаем за едно и също, мислим за едно и също и се надяваме на едни и същи законодателни промени. Не са чак толкова много пчеларските проблеми, и техните разрешения са прости и логични. По-голямо единомислие едва ли ще се намери в някой друг бранш. При това положение е цяло чудо, че последните 10 години шайка мафиоти са успели да узурпират бранша и да вземат под контрол съдбините на едно поне 50 000 човека, като нагло ги мамят, ограбват и малтретират.
Ха-ха - хрумна ми и още една идея:
Готов съм да подпиша декларация и да я връча лично на Министъра, че аз и моите роднини до девето коляно никога през живота си няма дори и да помислим да кандидатствуваме по някоя пчеларска програма, и по този начин няма да отклоним дори и един лев, който по презумпция се полага на самите пчелари. Нека Министъра да е наясно, че съм там в работната група не за пари, а за някакви по-висши идеали. Аз лично съм готов на такава жертва. Нека същото да го направят и другите участници в работната група, пък тогава вече наистина да се вслушаме в техните мнения и да сме сигурни, че те са безпристрастни и лишени от всякакъв личен икономически интерес.
Да знаете, че това ще го предложа. И ако всички се навият, ще го направя и аз. Ако не - веднага ще разберем кой до момента е лапал парички и в момента присъствува в групата с цел да си осигури и бъдещите лапания.
Колега, и аз съм в Пловдив. До тогава е почти месец, което е добра възможност да се подготвим. Нека отидем с готови предложения, които предварително сме пресяли в зададена тема. С конкретен въпрос за референдум, на който всеки пчелар да даде отговор. И там на място гласувайки да попълним и оформим работната група. И там всеки който иска място в работната група ще го получи(или точно обратното) с подкрепата на присъстващите пчелари. Така, че пуснете тема за предложения и да поумуваме, че ей го къде е.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.
Да, тази идея е добра. Макар и неофициални, данните от тази анкета ще са много показателни. Стига всички да си дадат мнението. Така г-н Матеев ще знае на какво може да разчит и каква подкрепа може да има. Но нека и г-н Матеев си изкаже мнението за такава анкета.
В една друга тема прочетох и за предложение за референдум по редица пчеларски въпроси. Също много добра идея. Но едва ли сегашното ръководство ще организира нещо подобно. Просто нямат никъкъв интерес от това - да чуят мнението на хората. За това трябва промяна в управлението на българското пчеларство, а после и този референдум. Просто най-накрая нещо трябва да се промени.
Ами да се регистрират....
Но, не бъркайте регистрациите, хората може да не са регистрирани като ЗП-та(и както там някой на срещата каза, мисля че беше Младен Котларски - "Само да си имат зелено картонче" - цитирам го по памет, може да е леко неточно), неозначава че не са регистрирани в регистрите на БАБХ(ВетИС) - дори и едно пчелно семейство да имаш, то сега действащиият закон те задължава да отидеш в Областнота Агенция по Безопастност на Храните(това са ветеринарните лекари) и да се регистрираш, какви документи и договори с участъковият лекар, договор за мястото където са настанени пчелите или нотариален акт ще ти искат - трябва да се пита на място, те там "всеки ден имат различни, нови изисквания"... Има и такса за регистрациа 20-25 лева, може и малко нагоре да е, зависи от броя който ще регистрира човек.
Ако дадени пчелни семейства не са регистрирани във ВетИС, то те са извън закона, респективно собствениците им го нарушават - е, няма как с пчели извън регистрите да претендираме за каквото и да било. Аз тия неща ги писах и в темата когато обсъждахме новият Закон за пчеларството, чието приемане за сега е отложено, временно - за представителносста и тежестта на съответните организации които ще съставляват новата Национална Пчеларска организация, всичко да е на база на регистрирани пчелни семейства във ВетИС.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))