Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 643

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Само внимавай да не събориш някой път пушалката.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    31.12.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Само внимавай да не събориш някой път пушалката.
    няма страшно просто те са временно там и винаги чистя след като ги закарам

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Не ме е страх, за колегата с Фейсбука ми беше мисълта.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2012
    Пчеларски район
    лесковец
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	снимка0385.jpg
Прегледи:      1156
Размер:	149.1 KB
ID:	824ето ги и моите

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Да пораздвижва темата ето до къде стигнах.
    Интересно е че малкия тича по цял ден из пчелина и още не са го жилили а за редовно отнасям по някое жило.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DSCI0092.jpg‎   DSCI0099.jpg‎  

Автор
    Регистриран
    08.01.2011
    Пчеларски район
    община Белоградчик
    ето го и моят пчелин.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DSC04509.jpg‎   DSC04513.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Браво и на двамата, дано да са ви все така хубави и нагласени кошерите и да ви радват, но и мед да носят, че са си сериозна инвестиция....

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    ....Младите пчели-майки се ориентират много по-трудно от пчелите-работнички, в резултат на което ЧЕСТО объркват кошера, от който са излетяли, и налитат в друг. .... Извод номер 1 - отводките с майки за оплождане В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕСВАТ с основните семейства......

Ха ха ха. Добро утро! Аз това го повтарям от години, а ти успя да го разбреш само за няколко месеца. На фона на останалите пчелари си е направо постижение.

Майките от Лигустика и Бъкфаст още по-трудно помнят кошерите си, отколкото майките от чуждите раси( най-силно развито чувство за ориентация имат източните раси - Cypria, Anatolica, Meda, Syriaca, Caucasica...)

Направи си един експеримент:
    вземи оплодни сандъчета с две или три отделения (например корпуси разделени на две или три), оцветени В РАЗЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ и отделен вход в различна посока.
    нареди ги едно върху друго "на кумин" на два, три и 4 етажа. Сложи им общ капак отгоре.
    Сложи им маточници (или прясно излюпени майки), след излюпване маркирай майките (с ръкавица - не ги докосвай с голи ръце) в различни цветове, така че всяка майка да се знае от кое отделение е и от кой етаж . Добре е всички майки да са от една и съща порода/раса.

След 14 дни наблюдавай резултатите (майките би трябвало да са започнали да снасят)

Този прост експеримент ще ти отговори на много въпроси и ще ти спести допълнителни излишни разходи за вбъдеще.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Аз също си направих отводките между старите кошери, но нямам загуба на майки, освен при един( където пък двумайчин и ме съмнява че мрежата е с дупка и става битка между майките вътре.... на есен ще го изпразня и ще го ремонтирам) Всички останали отводки си станаха от първия път, но аз в пчелина имам, синя слива, череша, праскова, круша. Кошерите са ми сини и зелени, а отводките ги правих масово във 8 рамкови ЛР кошери.... и си мисля че затова са се ориентирали добре..... За догодина мисля да пробвам с оплодни сандъчета. 20-на на брой, където ще са на 20 м от самия пчелин. Също така ще си подготвя и кошери поне 10 бр за помощни с млади майки. Където ще имам резерв на млади майки....(Това всичко е за пчелин с 80 пчелни семейства, за догодина смятам да станат 100, като ще увеличавам ЛР а ще намалям ДБ)

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2013
    Точно заради това аз боядисвам кошерите в най-различни цветове също така ако ново сформирана отводка е направена между два силни кошера е много вероятно новата майка да се обърка от потока на пчели.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •