Следя темите за охраната на пчелините и реших да споделя и своето виждане по въпроса. За пчелин на разстояние около 10 километра, камерата е допълнителна екстра. Според системата предлагана от tsc 1, се изпраща уведомяване до собственика, че има конкретна интервенция върху имуществото: отворен капак, опит или преместване на кошера, проникване в помещението. За мен това е достатъчно ясно, че трябва да реагирам физически/вадя пушката, събирам групата и по конете/. Гледането на камерата само може да ме забави, целта е да го хвана на място. За мен сигнала, че и един кошер не си е на мястото, е достатъчен за се се направи проверка на място. Друг е въпроса, когато пчелина е на по голямо разстояние. Камерата ще върши работа докато идеш на пчелина, а някой друг да води наблюдение и да ти подава информация за действията на нарушителя, за броя им, дали са с МПС/марка, модел, номер/, посока на оттегляне, ако не го хванеш на място. А и вече всичко е въпрос на личен избор/някои иска да си има постоянно видео наблюдение/ и на финансов ресурс.