Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 408

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Прав си колега. За тези пари може да се вземе стандартен кошер втора употреба и след необходимите манипулации да стане като нов.
    Аз такива сандъци съм си приспособил за оплодни - разделени на четири отделения и се получава.

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Прав си колега. За тези пари може да се вземе стандартен кошер втора употреба и след необходимите манипулации да стане като нов.
    Аз такива сандъци съм си приспособил за оплодни - разделени на четири отделения и се получава.
    прав си колега и ние купихме 10-на стари дб и след дизинфекция с сода каустик шкуртка и боя станаха супер и примерно са ни излезли 300лв а за нови трябва да се бръкнем поне с 800

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Старото си е старо може да стане да върши работа,но не и да стане нов.Масово втора употреба кошерите дадан-блат вървят по около 30лв.а нови има и по 55-60лв.

Наблюдател
    Регистриран
    12.05.2011
    Прав си колега.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Старото си е старо може да стане да върши работа,но не и да стане нов.Масово втора употреба кошерите дадан-блат вървят по около 30лв.а нови има и по 55-60лв.
    Новото си е ново, но за такива пари, не се знае как ще изглеждат след една година.
    Друг е въпроса, ако сам си ги направиш, защото ще си избереш материала.
    Аз преди две години си правих 12 рамкови дадан блат 33мм с един магазин ми излязоха около 40 лв., като в това не влиза труда, който съм вложил.

Сори май доста се отклонихме от темата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Новото си е ново, но за такива пари, не се знае как ще изглеждат след една година.
    Аз преди две години си правих 12 рамкови дадан блат 33мм с един магазин ми излязоха около 40 лв., като в това не влиза труда, който съм вложил.
    Миналата година купих няколко нови кошера за по 60лв.броя само ги боядисах,колко време ще издържат не мога да кажа,пролетта ще ги пълня с пчели.Имам и стари кошери вярно по евтино излизат ноо работата е повече,първо чистене от клея,после обгаряне с горелка,след това със шкурката от вътре и от вън.После приковаване тук таме на някои пирон,и след това чак боядисване.Губи се повече време

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    През годините съм купувал нови и стари. И все имаше нещо, което е недостатъчно. Накрая си купих петоперационна машина и започнах сам да си правя, както аз си искам, но там пък друг проблем - пръстите стават по-къси. Та думата ми е, че всяко нещо има и + и -.
    Както се казва "идеални неща няма".

Автор
    Регистриран
    07.10.2013

Сори май доста се отклонихме от темата.
    Подржано и единно исправно.

Но все пак всекој си пружа краката колкото му е д-лга чергата

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •