Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 114

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    И колко ще издържат диблите на напъните с рамкоповдигача? То и без тях отлепянето на корпусите по някога е цяло премеждие свързано с къртене, напъване и т.н., та с тях ......

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Не знам защо всичките производители дават цена за кошер с един магазин? Кой работи само с един магазин?

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    Не знам защо всичките производители дават цена за кошер с един магазин? Кой работи само с един магазин?
    Много "дядовци", както и "уикенд" пчелари(работят с един магазин само).
    Пазарна икономика, въпрос на маркетингова стратегия(ака има осъзната такава), пък и май че преди незнам си колко години, някъде през миналият век такъв е бил БДС стандарта - комплект: кошер + 1 бр магазин(другото е било екстра).

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Грешите момчета,за всяка стока си има мерна единица.Човека правилно дава цена за единица, а аз примерно ще си направя сметката колко и по колко.Така че не виждам проблем.
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Грешите момчета,за всяка стока си има мерна единица.Човека правилно дава цена за единица, а аз примерно ще си направя сметката колко и по колко.Така че не виждам проблем.
    Ако е така трябва да има цена и за магазин.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Диблите за магазини не са удобни пречат.Това е мое мнение; имам такива кошери, когато магазините станат повече, последния е пълен просто аз го плъзгам и той си ляга. Диблите тогава пречат.

Наблюдател
    Регистриран
    03.05.2013
    И аз съм пред тази дилема. В момента си изработвам няколко кошера и се чудя с дибли ли да ги направя или да си поиграя още малко и да им направя первази. Вие какво ще кажете? Някой да сподели опит.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    И колко ще издържат диблите на напъните с рамкоповдигача? То и без тях отлепянето на корпусите по някога е цяло премеждие свързано с къртене, напъване и т.н., та с тях ......
    Както по-горе споменах от горната страна на корпусите диблите с ф8 мм, влизат в отвори ф8 мм. Не са лепени и могат да се извадят, ако не са желани. От долната страна на корпусите отворите за диблите са ф10 мм, за да има лек толеранс, защото дървесината съсъхва и набъбва в процеса на експлоатация. Диблите са супер полезни в комбинация с куките при транспортиране. Не е необходимо никакво допълнително връзване или обезопасяване на самите корпуси. При стационарно пчеларство диблите могат да се махнат - въпрос на вкус и навик. Относно къртенето с рамкоповдигача - погледнато отпред, в задният ляв ъгъл отдолу и отгоре на всеки корпус има жлеб, в който е завит винт тип "копче". Така при отваряне рамкоповдигача опира във винтовете и не поврежда корпусите. На снимките ясно се виждат тези жлебове.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •