Нямам никаква идея от половината науки в които ми вменявате знания. Няколко човека сте превзели форума през последните няколко седмици и присъствате постоянно във всички теми, а се опитвате на мен да преписвате, че съм на всяка манджа мерудия. Въобще не се усещате, че и много докачкливички сте. Нямам нито един пост който да е спам. Помагам на всеки с каквото мога. Никога никой не съм обидил.
Колкото до сандъците, имам няколко стотин. Преработил съм няколко десетки за цели на пчеларството и са ми безкрайно ясни. Приключението започва още с разковаването на шестте вертикални трупчета вътре. Всяко е заковано с по 8-10 пирона които излизат от вън където са закривени и китосани и боядисани. Рязането на дъното е следващото приключение. Трябва да се откове дъното, което е заковано с огромни пирони, но поне не са закривени. След това трябва да се реже на размер през пироните които са заковани вертикално и държат страниците. Аз не бих подложил мой дърводелски инструмент на това, дори да се прежаля след няколко сандъка режещия елемент ще е за хвърляне и за следващите ще трябва нов. Не на последно място този ряз ще стане ужасно крив, без прав ъгъл и след първия пирон ряза ще е и "рошав". За съжаление с това филма не свършва трябват и фалцове в горния край за да лягат рамките. Тези фалцове могат да се направят по няколко начина, но точно където трябва да са, е гора от пирони и дебели види които държат ъгловите планки. Цялото упражнение не е невъзможно, но е мноооооооооооого трудоемко, а резултата ще е супер грозен корпус, сглобен без фалцове и само с пирони с дебелина на стените 20 мм и не прилягащ добре към долния. Скъпи многознайковци има снимка на кошер събран без знания и умения в темата "Да си покажем кошерите" на 36 страница. Там поне корпусите лягат добре един върху друг и има външен вид. Снимките са последвани от страници негативни коментари, сега се дава съвет на човека да си изработи нещо далеч по-грозно и не функционално.
Военните сандъци имат приложение в пчеларството, но не и за корпуси или поне не само чрез отрязване на дъното.
Нямам никакво намерение да се правя на ощипана мома и т.н. Ще пиша когато си поискам и колкото си искам спазвайки правилата и нормални норми на поведение.