Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 408

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Здравейте!

Искам да повдигна един въпрос за размисъл. Дали Бог (rosty_sz) действително знае абсолютно всичко в това число и бъдещето на всеки един човек, на всеки един пчелин и на всеки наболял въпрос и "на всяко ......... - българска поговорка? Лично аз мисля, че той (rosty_sz) е вездесъщ или всезнаещ и няма тема, по която да не е запознат - от мухи, бръмбари, пчели и комари до квантова физика, геометрия и психология. Искрено се радвам, че има такъв съфоромник, които да ми "помага" със своите знания. Какво бихме правили без теб - умът ми не го побира.

Сопри се бе чоджум. Дай и на другите земни да изкажат своето мнение, макар и грешно.

Почти съм сигурен за себе си, че няма да ти отговоря на нелепите подхвърляния, оправдания и вероятно обиди, но.. чукни се малко бе човек (rosty_sz). Дай си малко пас и се ослушай, пък може и нещо повече да научиш.

Моля да ме извините, че поста не ми е по темата, но и аз съм човек и не съм се доразвил до такава степен и да приемам неприемливото, макар и вербално.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Здравейте!

Искам да повдигна един въпрос за размисъл. Дали Бог (rosty_sz) действително знае абсолютно всичко в това число и бъдещето на всеки един човек, на всеки един пчелин и на всеки наболял въпрос и "на всяко ......... - българска поговорка? Лично аз мисля, че той (rosty_sz) е вездесъщ или всезнаещ и няма тема, по която да не е запознат - от мухи, бръмбари, пчели и комари до квантова физика, геометрия и психология. Искрено се радвам, че има такъв съфоромник, които да ми "помага" със своите знания. Какво бихме правили без теб - умът ми не го побира.

Сопри се бе чоджум. Дай и на другите земни да изкажат своето мнение, макар и грешно.

Почти съм сигурен за себе си, че няма да ти отговоря на нелепите подхвърляния, оправдания и вероятно обиди, но.. чукни се малко бе човек (rosty_sz). Дай си малко пас и се ослушай, пък може и нещо повече да научиш.

Моля да ме извините, че поста не ми е по темата, но и аз съм човек и не съм се доразвил до такава степен и да приемам неприемливото, макар и вербално.
    Искрено ме развесели на ранина!
    Ама си прав де... има и други мерудии.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Бях се запътил да купувам сандъци от военните,но научих че са обработвани с някакви химии и се отказах.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тези които купуват пчеларите са боядисани само с зелена боя. От години се гледат пчели в тях и няма проблеми.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Вече в експлоатация, кошерите от военни сандъци не отстъпват на " нормалните"Материала е изключително качествен и СУХ. цена 12 лв на кошер, без консумативите.Труда ми е за кеф.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Picture 033.jpg‎   Picture 053.jpg‎   Picture 052.jpg‎  
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Цитат Първоначално публикувано от спартак Виж публикацията
    Вече в експлоатация, кошерите от военни сандъци не отстъпват на " нормалните"Материала е изключително качествен и СУХ. цена 12 лв на кошер, без консумативите.Труда ми е за кеф.
    Kak и със какви инструменти си ги преправил военните сандъци?

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Ще ти кажа Петьо. Купувам ги разглобени на дъски.Дъските ги избирам с ширина 17 см с понятна цел. От две дъски излиза един стоков корпус (ДБ - 12).В склада ги продават на 0.90 ст бр.Използвам комбиниран абрихт и циркуляр.От дъските си правя и рамки . Дъските са 120 см х 17см х 2 см . Комшиите първата година бяха скептици, а сега правят магазини и кошери. Вчера ходих да купувам нови дъски за да си направя магазини, дигнали цената на 1 лв . Казаха голямо търсене падало .С тези си размери дъските спестяват много операции по изработката на даден кошер особено за Фарар нямаш проблеми .Прерязваш под размер и събираш с лепило и винтове.Който иска красота купува обикновени дъски и отива на майстор. С повече старание няма да има разлика от новите.Петьо ако искаш повече финес може да си китосаш дупчиците от винтове и гвоздеи.За повече инфо ми пиши на лични .
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Нямам никаква идея от половината науки в които ми вменявате знания. Няколко човека сте превзели форума през последните няколко седмици и присъствате постоянно във всички теми, а се опитвате на мен да преписвате, че съм на всяка манджа мерудия. Въобще не се усещате, че и много докачкливички сте. Нямам нито един пост който да е спам. Помагам на всеки с каквото мога. Никога никой не съм обидил.
    Колкото до сандъците, имам няколко стотин. Преработил съм няколко десетки за цели на пчеларството и са ми безкрайно ясни. Приключението започва още с разковаването на шестте вертикални трупчета вътре. Всяко е заковано с по 8-10 пирона които излизат от вън където са закривени и китосани и боядисани. Рязането на дъното е следващото приключение. Трябва да се откове дъното, което е заковано с огромни пирони, но поне не са закривени. След това трябва да се реже на размер през пироните които са заковани вертикално и държат страниците. Аз не бих подложил мой дърводелски инструмент на това, дори да се прежаля след няколко сандъка режещия елемент ще е за хвърляне и за следващите ще трябва нов. Не на последно място този ряз ще стане ужасно крив, без прав ъгъл и след първия пирон ряза ще е и "рошав". За съжаление с това филма не свършва трябват и фалцове в горния край за да лягат рамките. Тези фалцове могат да се направят по няколко начина, но точно където трябва да са, е гора от пирони и дебели види които държат ъгловите планки. Цялото упражнение не е невъзможно, но е мноооооооооооого трудоемко, а резултата ще е супер грозен корпус, сглобен без фалцове и само с пирони с дебелина на стените 20 мм и не прилягащ добре към долния. Скъпи многознайковци има снимка на кошер събран без знания и умения в темата "Да си покажем кошерите" на 36 страница. Там поне корпусите лягат добре един върху друг и има външен вид. Снимките са последвани от страници негативни коментари, сега се дава съвет на човека да си изработи нещо далеч по-грозно и не функционално.
    Военните сандъци имат приложение в пчеларството, но не и за корпуси или поне не само чрез отрязване на дъното.
    Нямам никакво намерение да се правя на ощипана мома и т.н. Ще пиша когато си поискам и колкото си искам спазвайки правилата и нормални норми на поведение.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Нямам никаква идея от половината науки в които ми вменявате знания. Няколко човека сте превзели форума през последните няколко седмици и присъствате постоянно във всички теми, а се опитвате на мен да преписвате, че съм на всяка манджа мерудия. Въобще не се усещате, че и много докачкливички сте. Нямам нито един пост който да е спам. Помагам на всеки с каквото мога. Никога никой не съм обидил.
    Колкото до сандъците, имам няколко стотин. Преработил съм няколко десетки за цели на пчеларството и са ми безкрайно ясни. Приключението започва още с разковаването на шестте вертикални трупчета вътре. Всяко е заковано с по 8-10 пирона които излизат от вън където са закривени и китосани и боядисани. Рязането на дъното е следващото приключение. Трябва да се откове дъното, което е заковано с огромни пирони, но поне не са закривени. След това трябва да се реже на размер през пироните които са заковани вертикално и държат страниците. Аз не бих подложил мой дърводелски инструмент на това, дори да се прежаля след няколко сандъка режещия елемент ще е за хвърляне и за следващите ще трябва нов. Не на последно място този ряз ще стане ужасно крив, без прав ъгъл и след първия пирон ряза ще е и "рошав". За съжаление с това филма не свършва трябват и фалцове в горния край за да лягат рамките. Тези фалцове могат да се направят по няколко начина, но точно където трябва да са, е гора от пирони и дебели види които държат ъгловите планки. Цялото упражнение не е невъзможно, но е мноооооооооооого трудоемко, а резултата ще е супер грозен корпус, сглобен без фалцове и само с пирони с дебелина на стените 20 мм и не прилягащ добре към долния. Скъпи многознайковци има снимка на кошер събран без знания и умения в темата "Да си покажем кошерите" на 36 страница. Там поне корпусите лягат добре един върху друг и има външен вид. Снимките са последвани от страници негативни коментари, сега се дава съвет на човека да си изработи нещо далеч по-грозно и не функционално.
    Военните сандъци имат приложение в пчеларството, но не и за корпуси или поне не само чрез отрязване на дъното.
    Нямам никакво намерение да се правя на ощипана мома и т.н. Ще пиша когато си поискам и колкото си искам спазвайки правилата и нормални норми на поведение.
    Абсолютно си прав за всичко, цял ден си играя с един сандък и си изпонарязах ръцете, но трябва да си имам няколко резервни сандъка ако се наложи.
    Но стават и хора си ги ползват, днес звъннах на колега и го питах как зимуват в тях, каза че са живи.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Останах с впечатление, че се притеснявате да отглеждате пчелите си в кошери с дебелина на стената 20 мм.....Няма нищо страшно!
    Working....

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •