Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 41 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 408
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ти правил ли си го?
    Въобще мислил ли си по въпроса дали може да стане?
    ЗАБРАВИ!!!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз не съм го правил защото не ми харесва, но познавам 2ма пчелари който имат по 20 тина такива кошера.
    Аз си купих 40 сандъка и от 2 правя един с капак, за временно настаняване или превозване на отводки.
    Става много лесно, очертаваш където ще режеш, вадиш пироните и минаваш с ъглошалйфа.
    Много здрави са, но да тънки 2см. и грозни.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    И аз съм виждал кошери от военни сандъци - не са първа хубост, но явно на хората си им вършат работа...

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Здравейте!

Искам да повдигна един въпрос за размисъл. Дали Бог (rosty_sz) действително знае абсолютно всичко в това число и бъдещето на всеки един човек, на всеки един пчелин и на всеки наболял въпрос и "на всяко ......... - българска поговорка? Лично аз мисля, че той (rosty_sz) е вездесъщ или всезнаещ и няма тема, по която да не е запознат - от мухи, бръмбари, пчели и комари до квантова физика, геометрия и психология. Искрено се радвам, че има такъв съфоромник, които да ми "помага" със своите знания. Какво бихме правили без теб - умът ми не го побира.

Сопри се бе чоджум. Дай и на другите земни да изкажат своето мнение, макар и грешно.

Почти съм сигурен за себе си, че няма да ти отговоря на нелепите подхвърляния, оправдания и вероятно обиди, но.. чукни се малко бе човек (rosty_sz). Дай си малко пас и се ослушай, пък може и нещо повече да научиш.

Моля да ме извините, че поста не ми е по темата, но и аз съм човек и не съм се доразвил до такава степен и да приемам неприемливото, макар и вербално.

Автор
    Регистриран
    16.04.2013
    Пчеларски район
    Хасково
    Да, дъната са елементарни, а корпусите - просто губя много време с тях, понеже не разполагам с фреза.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Здравейте!

Искам да повдигна един въпрос за размисъл. Дали Бог (rosty_sz) действително знае абсолютно всичко в това число и бъдещето на всеки един човек, на всеки един пчелин и на всеки наболял въпрос и "на всяко ......... - българска поговорка? Лично аз мисля, че той (rosty_sz) е вездесъщ или всезнаещ и няма тема, по която да не е запознат - от мухи, бръмбари, пчели и комари до квантова физика, геометрия и психология. Искрено се радвам, че има такъв съфоромник, които да ми "помага" със своите знания. Какво бихме правили без теб - умът ми не го побира.

Сопри се бе чоджум. Дай и на другите земни да изкажат своето мнение, макар и грешно.

Почти съм сигурен за себе си, че няма да ти отговоря на нелепите подхвърляния, оправдания и вероятно обиди, но.. чукни се малко бе човек (rosty_sz). Дай си малко пас и се ослушай, пък може и нещо повече да научиш.

Моля да ме извините, че поста не ми е по темата, но и аз съм човек и не съм се доразвил до такава степен и да приемам неприемливото, макар и вербално.
    Искрено ме развесели на ранина!
    Ама си прав де... има и други мерудии.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Бях се запътил да купувам сандъци от военните,но научих че са обработвани с някакви химии и се отказах.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тези които купуват пчеларите са боядисани само с зелена боя. От години се гледат пчели в тях и няма проблеми.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.12.2011
    Вече в експлоатация, кошерите от военни сандъци не отстъпват на " нормалните"Материала е изключително качествен и СУХ. цена 12 лв на кошер, без консумативите.Труда ми е за кеф.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Picture 033.jpg‎   Picture 053.jpg‎   Picture 052.jpg‎  
    Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах. Конфуций

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Нямам никаква идея от половината науки в които ми вменявате знания. Няколко човека сте превзели форума през последните няколко седмици и присъствате постоянно във всички теми, а се опитвате на мен да преписвате, че съм на всяка манджа мерудия. Въобще не се усещате, че и много докачкливички сте. Нямам нито един пост който да е спам. Помагам на всеки с каквото мога. Никога никой не съм обидил.
    Колкото до сандъците, имам няколко стотин. Преработил съм няколко десетки за цели на пчеларството и са ми безкрайно ясни. Приключението започва още с разковаването на шестте вертикални трупчета вътре. Всяко е заковано с по 8-10 пирона които излизат от вън където са закривени и китосани и боядисани. Рязането на дъното е следващото приключение. Трябва да се откове дъното, което е заковано с огромни пирони, но поне не са закривени. След това трябва да се реже на размер през пироните които са заковани вертикално и държат страниците. Аз не бих подложил мой дърводелски инструмент на това, дори да се прежаля след няколко сандъка режещия елемент ще е за хвърляне и за следващите ще трябва нов. Не на последно място този ряз ще стане ужасно крив, без прав ъгъл и след първия пирон ряза ще е и "рошав". За съжаление с това филма не свършва трябват и фалцове в горния край за да лягат рамките. Тези фалцове могат да се направят по няколко начина, но точно където трябва да са, е гора от пирони и дебели види които държат ъгловите планки. Цялото упражнение не е невъзможно, но е мноооооооооооого трудоемко, а резултата ще е супер грозен корпус, сглобен без фалцове и само с пирони с дебелина на стените 20 мм и не прилягащ добре към долния. Скъпи многознайковци има снимка на кошер събран без знания и умения в темата "Да си покажем кошерите" на 36 страница. Там поне корпусите лягат добре един върху друг и има външен вид. Снимките са последвани от страници негативни коментари, сега се дава съвет на човека да си изработи нещо далеч по-грозно и не функционално.
    Военните сандъци имат приложение в пчеларството, но не и за корпуси или поне не само чрез отрязване на дъното.
    Нямам никакво намерение да се правя на ощипана мома и т.н. Ще пиша когато си поискам и колкото си искам спазвайки правилата и нормални норми на поведение.

Страница 7 от 41 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •