Бирената мая съдържа дрожди и за това се "кипва" за да се убият. Това е с цел да не се внася голямо количество микроорганизми, които евентуално по-късно биха могли да създават проблеми. На нас ни трябват само протеините.

Рапичното олио се намира в по-големите хранителни вериги.
Освен него(или заедно с него -в комбинация) се ползва и кокосово масло.

Американците не споделят европейските възгледи че ГМО културите и неоникотиноидите са във вреда на пчеларя (съответно са по-щадящи пчелите).

Някога европейците дълго време смятали червените домати за изключително отровни и ги ядяли само докато са още зелени (гадост!). И така докато не платили на един френски готвач да отрови първия американски президент - Вашингтон. Той видял червените домати и си казал " французите и тяхната авангардна кухя... ама какво пък" и ги изял, без да знае че "били отровни".


Да, водещия мотив за тези добавки е максимална печалба, но обърни внимание че става въпрос за ДОМАШНИ рецепти. Печалбата се постига посредством физически по-"охранени" пчели.


Канелата - според Дейв Микса предоставя прополисоподомни смоли за пчелите.
Веднъж я срещнах в изследване като средство за подтискане на бактериите на гнилеца. От всички тествани натурални субстанции маслото от риган бяха и канелата с най-висока активност. ( И ВНИМАНИЕ!!! - изследването беше българско. И ние нещо сме дали на света....)

Дозировка - всичко до 2 кг на 100кг захар е безопасно ( това е дозата която препоръчват американците), аз лично за сега ползвам 200гр на 100кг.

Виж ето тези две статии за Дейв Микса

http://dox.bg/files/dw?a=224ef6ae13

http://dox.bg/files/dw?a=117a10ecd1