Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 601

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    При кандидатстване по мярка Г (кошери, отводки и майки) ще се прилага ранкиране на заявленията критериите може да ги видите в новата пчеларска програма на адрес http://dfz.bg/bg/selskostopanski-paz.../-2014---2016/. Така, че четете внимателно и тогава коментирайте. Редукцията е за лекарствата (мярка Б).

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Ако на някого нещо не му е ясно - чантичката, листчето с въпросите и към:

http://dfz.bg/bg/prescentar/novini/-2014-2016-/

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    В това време навън няма да мога да ида, но ако някой смята да ходи моля да попита:
    Защо се получават десет точки от кандидати за кошери, ако заявят и отводки? Така или иначе в условията е записано, че при подаване на заявлението за плащане кошерите трябва да са заселени. Няма никаква логика да се изисква да са заселени точно с отводки от прословутите производители освен да им се понапълни още малко джоба. Може пък кандидата да иска да подменя стари и негодни вече кошери с нови и тогава за какво са му тея умрели отводки? И ако успеят до тук да дадат някакво логично обяснение, в което се съмнявам, да обяснят и следния казус който ще се получи при всички кандидати: Заявявам сандъците и за да си вдигна точките заявявам и мършавите им отводки, които ще се подпомагат на 70процента, обаче желаещите за отводки са повече от предвидената сума и недостига се разпределя и процента става 40. В този момент аз вече съм хипотетично одобрен за сандъците, но решавам, че ще ми излязат златни заради промененото доплащане на отводките. Отказвам се от отводките и ми преизчисляват точките и не ми дават и сандъци, но преждевременно се оказва, че още много хора са отказали отводките и техния процент на подпомагане се е вдигнал на 65. ОПАааааааааааа. Вариант втори е да не се отказвам от отводките и да се моля сандъците да не ми излязат златни. Не че аз или някой друг който не живее в Северозападния район ще се добере до кошери, но въпроса е принципен.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Приема стартира на 8 януари 2014г.
    http://www.dfz.bg/bg/prescentar/novini/-8-2014-/

Наблюдател
    Регистриран
    11.02.2013
    И този министър на земеделието не струва и два лева като предишния. Недостатъците на всичките му програми за пчеларство са:
    1. Сяадат пет тъпака до министъра и започват да му обясняват как да си продадат инвентара, лекарствата и пр. и той им измисля начина. Въпрос: от къде е мотивилан да се дадат толкова и толкова пари по отделните направления? Апропо - пари не се дават, а се извършва плащане най-напред от кандидата. Курвенското в случая е че при кандидатстването подаваш документи за цели комплекти кошери примерно. На мен за тази година ми трябват 500 рамки, 600 кг.захар, 700 восъчни основи, 30 дъна, 30 корпуса и лечение (а може и отводки според зимуването). Никъде няма такава програма. А можеше да се направи авизо, т.е. на всеки да се дадат пари но като авизо - там да пише за какво и след представяне на проформа фактура с контаргента да се извърши плащането. Тогава вече мога да кажа, че имаме министър. Представете си следната ситуация (а тя е 100 % възможна): кандидатствате, минава време и вие харчите, после след три месеца ви се съобщава че не сте одобрен, че парите са свършили и увисвате пред банката с пръст в устата като не можете да върнете парите. За лечението еди-доди. Там така и така купуваме ленти или друго може да се кандидатства. Останалите направления не са направени първо да се дадат парите (авизото) и после да се купува ами обратно.

Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    Не е така. Кандидатстваш, чакаш одобрение и сключване на договор с ДФЗ и след това инвестираш.При сключване на договора вече знаеш параметрите на инвестицията и това колко ще възстанови ДФЗ през Септември.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от aleko Виж публикацията
    Не е така. Кандидатстваш, чакаш одобрение и сключване на договор с ДФЗ и след това инвестираш.При сключване на договора вече знаеш параметрите на инвестицията и това колко ще възстанови ДФЗ през Септември.
    Не му се връзвай! Как е направена програмата няма никакво значение. Тук идеята е да се подчертае колко е калпав министъра, защото не е от "нашите", а като подтекст да се каже: "Ако аз бях министър, такава програма щях да ви спретна, че щяха да ви изпопадат калпаците". Абе нашенска работа!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2013
    Комбинацията ти е добра тези препарати са с различен състав.Имай предвид само,че препарата се определя и от дъното на кошера какво имам предвид:Екостоп е препарат който действа като събаря акара от пчеличката но него убива,за целта за да имаш максимум ефект е необходимо мрежесто дъно.За целта бих ти препоръчал да направиш тест за наличието на акар и неговата концентрация в пчелина.Това би могло да стане като извадка за определен брой кошери,метода надявам се е ясен.От там виждаш положението и решаваш при ниска степен на опаразитеност лек препарат примерно екостоп при наличието на висока степен на опаразитеност тежка артилерия чекмайт.

Потребител
    Регистриран
    04.10.2010
    много интересно -програмата е на вратата а никой нищо не споделя за нея .всички искаме да вземем по нещо но никой не споделя как. или по нашенско -всеки сам се оправя.примерно ако кандидатите за кошери и отводки се класират с еднакви точки как се процедира?или защо има делене на пчеларите до 100 и над 100 кошера за лекарства? разбрах че това го е предложил ганчо хубавеца.толкова много проблеми имаме с тая програма а никой не споделя .точно сега е момента да се поучим от тютюнопроизводителите -вярно те са много имат лоби но и ние можем да направим нещо не само да се чешем пръстите.обсъждат се елементарни проблеми в занаята а основните неща си остават. не е ли време и ние да изразим нашите интереси и искания за да обърнат внимание и на нас.7 лева за отрова тютюн а за мед 4.има един добър организатор -бонев и ако се обединим може и да постигнем нещо .тия ганчовци михайловци няма да ни помогнат -дайте идеи да се обединим ида действаме докато е време.как може да се случи това ни трябват млади хора не закостели старци.тук е основният ни проблем -не е толкова важно на колко рамки се стенява семейството

Наблюдател
    Регистриран
    17.08.2013
    Колега scutellator, в предни постове пишеш че слагаш тимол в сиропа,би ли споделил точната дозировка.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •