Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 33

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Този кошер лятото беше най силния сравнение със другите ми два кошера.Като го отварях преди около три седмици видимо имаше разлика,въпросния кошер беше останал със най малко пчели.Възможно ли е като е слабо семейството,на пчелите да им става течение през горната прелка.И пчелите със телата си да се опитват да спрат нахлуващия студен въздух,и да умират от измръзване??

Автор
    Регистриран
    07.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Този кошер лятото беше най силния сравнение със другите ми два кошера.Като го отварях преди около три седмици видимо имаше разлика,въпросния кошер беше останал със най малко пчели.Възможно ли е като е слабо семейството,на пчелите да им става течение през горната прелка.И пчелите със телата си да се опитват да спрат нахлуващия студен въздух,и да умират от измръзване??
    Петре84,
    Оште е времето топло да би пчелите измрзвали и умирали от студ.
    Моја с-вет ти е да пот-рсиш преглед от нјакој по искусен пчелар, а имаш в окр-жението сигурно,
    или потрси помошт от ветеринар.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    При мен нощните температури падат между 0 и +5 градуса.Ако еденична пчела не е във кълбо не знам дали може да оцелее.Знаем че зимата когато има пило пчелите остават да го топлят,и може да умрът от студ.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от BUGI Виж публикацията
    Петре84,
    Оште е времето топло да би пчелите измрзвали и умирали от студ.
    Моја с-вет ти е да пот-рсиш преглед от нјакој по искусен пчелар, а имаш в окр-жението сигурно,
    или потрси помошт от ветеринар.
    + пчелите запечатват с клей,може да има проблем с майката.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от Петър84 Виж публикацията
    Зазимен с изтощени пчели, и аз имах такъв случай. Ако не им харесваше отвора на горната прелка, щяха да го заклеят. От там са искали да излязат и там са умрели. Да не те отчайвам, но според мен ще загине това семейство. Единственото, което можеш да направиш е в рамките на тези 2-3 дни по обед да го отвориш и да го стесниш максимално.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Ако няма майка във кошера пчелите образуват ли кълбо?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Да, така могат да оцелеят, но са разтревожени и бръмчат странно. Не са спокойни, поради това са-по активни и ядат повече и поддържат по висока температура.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Зазимен с изтощени пчели, и аз имах такъв случай. Ако не им харесваше отвора на горната прелка, щяха да го заклеят. От там са искали да излязат и там са умрели. Да не те отчайвам, но според мен ще загине това семейство. Единственото, което можеш да направиш е в рамките на тези 2-3 дни по обед да го отвориш и да го стесниш максимално.
    а ако са зазимени недостатачно стеснено слабо с-во ст. дума за д.б. мога ли да ги стесня сега ако даде време?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Според мен това понятие недостатъчно стеснено в момента не е актуално. Не ги пипай сега! Дори и да са повече в момента питите това не е проблем за пчелите. Стесняването можеш, а и препоръчително е да го извършиш напролет.

Потребител
    Регистриран
    17.06.2013
    Пчеларски район
    покрай павликени
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Според мен това понятие недостатъчно стеснено в момента не е актуално. Не ги пипай сега! Дори и да са повече в момента питите това не е проблем за пчелите. Стесняването можеш, а и препоръчително е да го извършиш напролет.
    благодаря за отговора колега за първа година пчеларствам и не съм оверен в себе си още

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •