Ако зимата е като миналата в средата на декември трябва да се подхранва това е според скромния ми опит не според литературата
Ако зимата е като миналата в средата на декември трябва да се подхранва това е според скромния ми опит не според литературата
Мноого любопитно ! Ако първата ми паша е слънчоглед, мога ли да ги почна по Коледа ?
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
С колко храна заземи.
Извинявам се първо за спама.
До колегите от по горните два поста:
Колега ivan 103 по горе в поста за подхранването в средата на Декември никъде не се споменава , че такова се извършва с цел спасяване от гладна смърт на семейството.Затова и аз съм запитал с каква цел го прави колегата.
Колега jordanov - като чета постове като вашите усещам , че започва началото на зимния период във форума.Не бързайте да ругаете хората .
Дори и мнението на другите да е грешно можем по човешки да отговорим и да обясним на опонента си , че е в грешка.
Като се замисля какво ще се случи из темите следващите два месеца - леле божке.
Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
Алберт Айнщайн.
Колега Kiril8305 ако съм те засегнал с моя тъп въпрос моля за извинение.
Можех да развия цяла лекцея, но педпочетох да него правя. Зададох така въпроса, че и намен мие интересно.
Не знам за вас, но при мен запасите са си добре.
Сега използват по малко храна за затопляне на гнездото, нямат пило за по голяма консумация.
Ще ги подхранвам чак края на февруари.
Колега Kiril8305, извиненията ти са пресилени. Спамът в темата започва още в мнение №14. Там ако си забелязал в едно изречение присъстват повелителното "трябва" и определението "скромен опит". Това предполагам ще предизвика бурно и особено полезно развитие на темата. Впрочем, след твоя пост наистина може да се поздравим с настъпването на зимния сезон в пчеларството, най-накрая. Честито.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Колеги,днес около 12:30 светна за малко слънцето и върху два варела,където се беше задържала вода имаше поне 50 пчели, които усилено пиеха вода.Стоейки до тях имах чувството, че е пролет и все едно има много пило за отглеждане.Проследих някои от пчелите и се оказа че има и дадани и многокорпусни които ходят за вода.Като се скри обаче слънцето,всички изчезнаха.Мисля си, че някои семейства продължават да гледат пило.Не съм ги затоплял,дори тези които са с мрежести дъна още не съм им ограничил отвора,подпокривните табли са без възглавници.Мисълта ми е,че процеса се е задействал без моя намеса.На почти всички кошери съм оставил достатъчно мед - силните са с около 23кг.(пълни втори корпуси),но ако пчелите продължават с пилото,дали няма да се наложи ранно подхранване?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))