Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013

Капак на кошер.Помощ

Здравейте купих си пет кошера дадан блат но чак сега забелязах че като им сложа капаците на два от тях ема лек луфт смисал капака не е много плътен играе около един сант напред и назад и сега незнам това проблем ли е или не моля за съвет.Другите кошери нямат проблем защото те са с капак тип къщичка и са с ъс скрит магазин.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Влизат пеперуди, оси и буболечки иначе няма проблем.
    И при мен беше така, но им заковах по 4 летвички и така капаците лягат плътно на тях.

Наблюдател
    Регистриран
    09.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от dakou Виж публикацията
    Здравейте купих си пет кошера дадан блат но чак сега забелязах че като им сложа капаците на два от тях ема лек луфт смисал капака не е много плътен играе около един сант напред и назад и сега незнам това проблем ли е или не моля за съвет.Другите кошери нямат проблем защото те са с капак тип къщичка и са с ъс скрит магазин.
    Този луфт е необходим,защото дървото се задува и съхне.А и при поставяне върху кошера аз го завъртам леко наляво и надясно ,за да се убедя че е застанал правилно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от vankogos Виж публикацията
    Този луфт е необходим,защото дървото се задува и съхне.А и при поставяне върху кошера аз го завъртам леко наляво и надясно ,за да се убедя че е застанал правилно.
    Ок,раздува се,но цял сантиметър . . .уплътни го с летвички както написал и колегата.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Aз не съм уплътнил разстоянието, а съм заковал в горния край по 4 летви на капак, така летвите лягат на надкапачната и никъде няма отвор да влизат гадове.
    Така се затваря лесно, иначе ако го го уплътниш трябва всеки път да го нагласяш като го затваряш.

Сантиметър се оставя някъде луфта,5мм. са малко и като раздуе влиза трудно.Аз например оставям 8 милиметра като правя кошерите.А въпросните летвички за които пише колегата,се виждат на снимката,от тях няма как да влезе нищо,даже и ако луфта остане само от едната страна,а другата е плътно-прилепнала до корпуса.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри Photo0611.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Добре де, всички сте прави и хубаво давате акъл, ама видяли ли сте на питащия кошерите какъв тип са, надрамкова покривка ли имат, подкапачна табла ли, па може и первази на които да стъпва капака да си имат, магазините как са... Свят широк, майстори много...

Ами този човек който има 3 мнения във форума явно е нов,ако иска да получи компетентен отговор трябва да задава компетентни въпроси,тоест да дава повече подробности и при възможност да покаже нагледно.А както знаеш jordanov досега в тоя форум не са се дискриминирали новите съфорумци и винаги са се давали множество отговори,повечето от които полезни.

Наблюдател
    Регистриран
    01.11.2013
    Благодаря на всички за отговорите нямам възможност да кача снимки но както казах кошерите са 10 рамкови дадан-блат нямат табла а са с едни дъсчици под капака като паркетни такива подобни нов съм още в тази сфера и нз тази информация дали ви е достатъчна но толкова са ми въэможностите.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •