Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 36

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    И аз това се чудя.Кой е Ганчо,и как му е пълното име,та да се разровя в интернет и да видя какви точно ги е творил.Така или иначе с Ганчо или без Ганчо ,не е редно за едни да има подпомагане,а за сектор пчеларство само мухи.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Може да е глупаво, ама аз да взема да попитам вие в коя браншова организация членувате, щото аз като не съм доволен от това, дето е направено или не първо вдигам телефона и насмотвам този лидер на организацията на която плащам членски внос. И не се майтапя правя го. На тази дето не плащам .. сори ама няма как да изисквам.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Аз ще поискам малко разяснения: Членувам в селското пчеларско дружество.
    1. Защо да се карам на бай Митко, председателят?
    2.Това прави ли ме член на браншова организация по подразбиране?
    3.Ще е добре да се публикува тук някакъв списък с браншовите организации.
    4. Добре е да се направи раздел във форума, подобен на този с производителите на инвентар. Място където да се рекламират и набират членове тез' организации. Различна тема за различните такива. Например: "Съюз на самотните пчеларки набира членове". Да си пишат там седалището, управата, какво обещават, какво вече са направили, защо да плащам членски внос на тях, кой вече е техен член, как да се свържа и да ги попитам , ако нещо ми изникне за питане.

Може би въпросите ми са с известен отговор, но аз не знам и не се срамувам да питам... Искате инициативност, често се чуват обвинения за "лош материал", ама нещата изглеждат малко далечни от моето скромно селце и е добре да се поразяснят малко.
    И едно последно: като чуя по новините, че група хора се събрала някъде и скандира за субсидии, първото, което ми иде на устата е "вашта мама"- понякога насочено към групата протестиращи, понякога към новинарите. А ми се ще да си подобря изказа, по-малко спонтанни псувни да напират в мен...

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
    последно: като чуя по новините, че група хора се събрала някъде и скандира за субсидии, първото, което ми иде на устата е "вашта мама"- понякога насочено към групата протестиращи, понякога към новинарите. А ми се ще да си подобря изказа, по-малко спонтанни псувни да напират в мен...
    Имаах баба му, чи то и аз съм същия брус. Ама ма й срам да си обадя. Я гледай там бай Митко, председателят, да разбери къде й седалището на "Съюза на самотните пчеларки". Веднага свиркаш, аз ше кажа на чичо Петко да мъчи да пали рейса и са качваме одма с членовете.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от jojonov Виж публикацията
    3.Ще е добре да се публикува тук някакъв списък с браншовите организации..
    „Съюз на българските пчелари“ - /СБП/ - инж. Михаил Михайлов
    Михайлов е председател на софийското областно дружество което пък е член (съосновател) на НБО – БПС (Ганчо Ганев).

„Национална развъдна асоциация по пчеларство“ – /НРАП/ - доц. Пламен Петров.
    Да получиш лиценз за майко производител трябва да си богоизбран свише т.е от него.

„Национална браншова организация - БПС“ – /НБО – БПС/ - Ганчо Ганев.
    Съоснователи са НАТП (Национална асоциация на търговците и преработвателите).Ганчо Ганев пък е в управителния съвет на НРАП (Национална развъдна асоциация по пчеларство).

„Български национален пчеларски съюз“ – /БНПС/ - Стефан Курдов. Курдов е собственик на Сизиф. Съюза е създаден да защитава интересите на фирмата. Най-яростния противник на вдигането на изкупните цени на меда. Човека заради чийто действия бе наложена най-ниската цена на меда изобщо 0,80 – 1.00 лв. Член на Управителния съвет на НАТП (Национална асоциация на търговците и преработвателите).

„Национален браншови пчеларски съюз“ – /НБПС/– Пламен Иванов. Известен още като съюза от Алдомировци.

„Национална асоциация на пчеларите професионалисти“ - /НАПП/ - Младен Котларски. Собственик на Апиинфоцентър Котларски.

„Сдружение за биологично пчеларство“ – /СБП/ - инж. Димо Димов. СБП (Съюз на българските пчелари на Михайлов) е учредител а Димо Димов е член на УС на НБО-БПС съюза на Ганчо Ганев.

„Национална асоциация на търговците и преработвателите“ (НАТП) председател - Румен Милев. Собственик на Рам Комерс.

Български пчеларски съюз - 1899 - Стефан Стефанов.. навремето преди 1989 беше единствения пчеларски съюз. Председател на Апиславия.
    от Интернет и Фейсбук групите
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    А ние се оплакваме, че няма, кой да се грижи за нас.

Пчеларски организации в Германия - 6
    Пчеларски организации в България - 9

Пчелари в Германия - 88 500
    Пчелари в България - 40 000

От тази статистика става ясно, че положението с пчеларството в България е по-добре от Германия, защото повече организации се грижат за по-малко пчелари.

Иди ми да запея, като колегата jordanov "Имаах баба му".

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Според диалектиката "Количествените натрупвания водят до качествени изменения". Не губи кураж, мисля че "критичната маса" е достигната.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Всъщност не са 9 а повече. Борислав е пропуснал Националната научна асоциация (или организация) не съм сигурен за името. Но мисля че има още поне една, но в момента не мога да се сетя.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    А ние се оплакваме, че няма, кой да се грижи за нас.

Пчеларски организации в Германия - 6
    Пчеларски организации в България - 9

Пчелари в Германия - 88 500
    Пчелари в България - 40 000

От тази статистика става ясно, че положението с пчеларството в България е по-добре от Германия, защото повече организации се грижат за по-малко пчелари.

Иди ми да запея, като колегата jordanov "Имаах баба му".
    Грешиш Пчеларите в БГ вече са под 19 000

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Евгени, Толкова си прав, че чак свят ми се вие като си помисля, че във вторник ще трябва да се изправя сам срещу дузина кръвожадни вълци и да им кажа стига. И всичко това добре аргументирано. Няколко дни се ровя в европейските регламенти, директиви и решения. В крайна сметка с малко помощ от място, където най-малко съм очаквал намерих сламките за кото да се хвана. Дори намерих документ, в който е записано следното:
    1. Държавите-членки разрешават вноса на пчели (Apis mellifera и Bombus spp.), съгласно Директива 92/65/ЕИО, при спазване на следните условия: .....
    Като това се касае за внос от трети страни извън ЕС.
    А тука МЗХ (считайте ГГ и ПП)предлага да ти унищожава пчелина ако внесеш майки.
    Имам чуството, че пчеларството се ръководи от напълно неграмотни хора, нищо че са се закичили с една камара титли пред името си.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •