Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 29 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 285
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Това пришпорване в случая ме хвана доста неподготвен. В момента работя по предложенията и съм стигнал общо взето до никъде. Ще съм благодарен и за малко помщ в оформянето на някои текстове. Голям проблем в момента ми е как да формулирам текстовете които да определят кой да ни предтавлява пред МЗХ. Какво да е тълкованието браншова организация и какви да са критериите за представителност. До сега съм измислил следното:
    Чл.5.(1) При провеждане на държавната политика в областта на пчеларството министърът на земеделието и храните се подпомага от Браншовите пчеларски организации.
    (2) Браншови пчеларски организации са юридически лица, регистрирани при условията и по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел в обществена полза.
    (3) Браншови пчеларски организации могат да бъдат сдружения на пчеларите, осигуряващи опрашване на растенията и произвеждащи пчелни продукти в т.ч. биологични продукти заедно с научните работници в областта на пчеларството
    От тук на татък се чудя какви да бъдат критериите на представителност.

Цитат Първоначално публикувано от galin_f Виж публикацията
    Като се изкаже мнение по тема после нали трябва да се стой зад него. А така може да се вика Уууууу за което ти кефне.

Далеч съм от материята и много повърхностно съм запознат и не мога да се включа, но ви пожелавам успех, инат и достатъчно нерви. Както всичко в БГ надушвам, че и тук нещата така се завъртат, че колкото и да се напъваш предварително е отрязан пътя за нещо нормално.

П.П. Отдавна съм казал, че сме лош материал, пък които иска да се сърди.
    Подкрепям мнението с две ръце.
    Просто съжелявам , че като млад човек - любител пчелар нямам достатъчно свободно време за да застана до вас като подкрепа при портест или каквото и да е било друго, нищо че не съм професионален пчелар като вас.
    Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    (4) В тях могат да членуват както индивидуални пчелари, така и фирми, имащи за основен предмет на дейност отглеждане на пчели, производство на пчелни продукти или пчеларско оборудване и инвентар.
    (5) В тях не могат да членуват лица или фирми, занимаващи се само с изкупуване и/или преработка на пчелни продукти.
    (6) В браншовите организации е недопустимо и членството на лица, заемащи ръководни длъжности в държавни органи, от които зависи управлението или развитието на отрасъла.
    Мотив за ал.5 и ал.6 - избягване на конфликт на интереси
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Да това съм го описал подробно в мотивите, проблема ми сега е какви да са критериите за представителност. Тук момента е много тънък, защото директно определяме кой да ни представлява.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Подкрепям ал.4,5и6 от Павлов. Наистина въпроса с представителността е много хлъзгав. От една страна е ясно, че въпросните браншови организации трябва да представляват възможно най-много хора и доказателство за това са възможно най-много членове. От друга страна е видно изключителното нежелание на БГ пчеларите да участват във различни форми на сдружаване, особено на такива с не стопанска цел демек без келепир. Пак стигаме до момента, че на каквото сме си постилали на това ще седим.
    Това адско бързане е много дразнително. Няма време за кардинално нови решения и се налага да преповтаряме стари и категорично не работещи схеми. Все пак ми се върти в главата нещо радикално - Национален браншови съюз в който членството е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Подобен прецедент има със създаването на браншова организация на ветеринарните лекари. Много ми хареса и че подобен съюз в Сърбия договаря изкупните цени. Дочувам, че и в Гърция има някакво такова договаряне с организация. Моля, който има подробна информация в тази посока да сподели. Може да не се налага да откриваме топлата вода. И понеже все се търси келепир гарантирам такъв като гледам сръбските и гръцките изкупни цени с по два лева минимум над нашите.

Извадка от Закона за съсловната организация на ветеринарните лекари в България
    Чл.2 ал1 Ветиринарните лекари които упражняват професията си, ЧЛЕНУВАТ в Българския ветеринарен съюз. Членството на ветеринарни лекари, които не упражняват професията си е доброволно.
    Линк към въпросния закон където се обяснява и структурата
    http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...55123115,d.Yms

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Тук се появява следващия въпрос> Коя от многото организации ще поеме тези функции и дали сегашните лидери няма да заемат отново топлите местенца по върховете на създадената със закон организация и да бетонират статуквото. Не знам ще спра за днес. Утрото е по-мъдро от вечерта.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ще се наложи да се изгради НОВА голяма структура. Ще трябва да има общински звена, които да пращат делегати в областни звена, които да изберат областни ръководства, които да участват заедно с членовете в общите събрания на които да се избира ръководство. Тогава ще се наложи да се манипулират много хора и шанса на вече омаскарените е много нисък. Остава им игра с подставени лица ама вече стават зависими и ще им е мноооооооого по трудно да си разиграват коня, както до сега.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Кокал лесно не се изпуска. Това, което се подготвя в момента е т.н. лидери да си разделят баницата по възможно най-безболезнения за тях начин. Събират се в т.н. конфедерация и всички участват в работните групи като представители на тази конфедерация.
    Бедата е, че въпреки всичките простотии които вършат все още има пчелари, които им вярват и им се кланят като на Господ.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Едно членуване в каквото и да е няма как да е задължително. Това обезсмисля организацията. Харесва ми, не харесва ми ръководство ли ще е, дейност ли ще е, аз съм длъжен да съм член. Няма логика. Искате да смените Михайловци и Ганчовци, а слагате задължително членуване при тях.
    За мен трябва да има един орган, който да е шапката на други организации. Има няколко съюза и техните представители участват в този управленски орган. Така от няколко места могат да идват свежи идеи и предложения, а няма да е само от статуквото в момента.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ще се наложи да се изгради НОВА голяма структура. Ще трябва да има общински звена, които да пращат делегати в областни звена, които да изберат областни ръководства, които да участват заедно с членовете в общите събрания на които да се избира ръководство. Тогава ще се наложи да се манипулират много хора и шанса на вече омаскарените е много нисък. Остава им игра с подставени лица ама вече стават зависими и ще им е мноооооооого по трудно да си разиграват коня, както до сега.
    И според мен само това е правилното решение и то трябва да залегне в закона. Заедно със структурата по области. НАЦИОНАЛНА БРАНШОВА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ. Старите структури могат да се включат като колективни членове или да се саморазпуснат. В заключителните разпоредби трябва да се запише - начин на създаване, начин на избиране на работна група за устава и срок за учредяване. Така ще отпадне идеята за конфедерация, а организацията - призната по закон за национално представена. За задължителното членство трябва да се помисли.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Страница 8 от 29 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •