Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 13 от 107 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 121 до 130 от общо 1063
    Автор
    Регистриран
    10.10.2010
    Пчеларски район
    Велики Преслав
    9. ФИЗИЧЕСКИ И ХИМИЧЕСКИ СВОЙСТВА НА ОКСАЛОВА К-НА
    Физическо състояние Твърдо
    Цвят Бял
    Точка на топене 157°С
    Точка на кипене 189,5°С
    Разтворимост във вода разтворима.
    Ако това на шишето е вярно 99%,помисли, то значи че в разтвора на 1 литър има 990 гр. ОК и 10 мл. вода.
    ??????????????????????????????

Потребител
    Регистриран
    29.12.2011
    За да отговори човек правилно на даден въпрос, е необходимо да бъдат изпълнени поне две условия:
    -да е достатъчно компетентен
    -да е разбрал правилно въпроса
    Не ме разбирайте грешно! В никакъв случай не искам да обидя хората, които чистосърдечно искат да помогнат, но при които се е получило така, че желанието е надхвърлило възможностите им.
    По-скоро давам жокер, как да се измъкнат от неловката за тях ситуация!

И така- информацията, че това е “99% чиста за анализ” оксалова киселина не е достатъчна, за да се каже каква е концентрацията на ОК в разтвора.

Най-общо казано, за нуждите на химичния анализ е важно да се знаят количествените и качествените характеристики на реактивите и химикалите. Тук става дума за химическата чистота на основното вещество, която е качествена характеристика, и към която би трябвало да е посочено още какви примеси се откриват в останалия 1% и в какви граници варират те .
    На етикета би трябвало да има изписана още информация, пряка или косвена, касаеща количеството на оксаловата киселина. Ако няма такава, точната концентрация лесно може да се определи чрез обемно титруване във всяка една химична лаборатория.
    Успех.

Автор
    Регистриран
    09.01.2011
    Пчеларски район
    Ябълково, обл. Хасково
    Видях в един пчеларски магазин кристална ОК и взех , че моята нали течна . Ама като я прибирам в шкафчето и поглеждам оная течната и тя течната се превърнала в кристална. Сега имам оксалова киселина кристална за 2 живота

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Колеги какво мислите за изпаряване на ОК с Мъглообразовател. Ще става много по бързо а и ефекта би трябвало да е същият. Въпросът е в какво да се разтвори ОК: вода или спирт или парафин. А може да има вече и изпробвана рецепта.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Много ще се зарадвам на такава рецепта, но все още не съм чул за такава. Ако някой има мога дори да платя за подобна информация. Проблема на оксаловата според мен е че преминава в твърдо състояние много бързо и има вероятност да запуши дюзата мигновено.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Според gordyan вече се правят тестове за работа на мъглообразувател с ОК и през пролетта се очаквали точни инструкции.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Аз съм ползвал ОК но в комбинация с тимол 15 гр.ОК 15 гр. тимол разтворени в 100 мл.спирт за 25 семейства.Задръствания не съм имал.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Много интересно.
    Какъв спирт използваш?
    Сам ли реши експериментираш или разбра от някъде за тази рецепта?
    Колко пъти третираш и през колко време?
    Пробвал ли си та третираш така при наличие на пило? Имам подозрение, че вредата на оксаловата върху пилото е мит.

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    Аз съм ползвал ОК но в комбинация с тимол 15 гр.ОК 15 гр. тимол разтворени в 100 мл.спирт за 25 семейства.Задръствания не съм имал.
    http://medtambova.ru/forbeekeer/inventory/64-varamor

В таблицата има печатна грешка за температурата да се чете 40-50 градуса по Целзий. Според мен няма нужда от загряване, тимола се разтваря много добре в спирта, а за ОК трябва да пробвам, но нямам налична.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Валтер Желязков Виж публикацията
    http://medtambova.ru/forbeekeer/inventory/64-varamor

В таблицата има печатна грешка за температурата да се чете 40-50 градуса по Целзий. Според мен няма нужда от загряване, тимола се разтваря много добре в спирта, а за ОК трябва да пробвам, но нямам налична.
    Да точно от братята руснаци е рецептата. Спирта е 95 градуса.Третирах общо 4 пъти, през седмица. Първите два само с тимол защото не бях извъртял последният мед. Поражения върхо пилото не съм забелязал.

Страница 13 от 107 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •