Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 73

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Как си съединявал отделните страни? Използваш ли фалцове на отделните корпуси? Имал ли си проблем с гризачи, птици и други вредители? Нанасяш ли някакъв слой материал от вътрешната страна на корпусите? Благодаря предварително.

Цитат Първоначално публикувано от Vmitev Виж публикацията
    Как си съединявал отделните страни? Използваш ли фалцове на отделните корпуси? Имал ли си проблем с гризачи, птици и други вредители? Нанасяш ли някакъв слой материал от вътрешната страна на корпусите? Благодаря предварително.
    Отгоре и отдолу летви 30х30 ,фалц на страниците,на фрезата каналите за рамките и слепвам с пяна.Никакви проблеми с птици и мишки.Вътре намазвам с тинктура от прополис и спирт-отвън с фасаген.

Наблюдател
    Регистриран
    26.01.2012
    Пчеларски район
    с. Айдемир,общ. Силист
    Тези летви 30х30 ги слепвате ли, по какъв начин ги свързвате със стиродура.

Всичко лепя с обикновенна пяна.

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Тези компоненти,които използва руснака и както го изрязва,ми прилича на стъклопластика която се използва са направата на носещия виннт на някой хеликоптери,например КА-26!Прилича на много добре пресован стериопор,можеда да се бработва механично/правя си плувки и тапи за риболов/.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Има много голяма измама с тези "полиуретани".
    Разликата между Полиуретан и Полиуреа е като разликата между Бензин и Дизел. Ако се ползва Полиуреа, то цената ще бъде много по-висока, но годините експлоатация са в пъти повече.

В каталога на Сократес имаше боя за кошери, но ест. цената и беше по-висока и доставката след седмици.
    Последно пробвах с тази боя и останах много доволен. Покри дори на една ръка и изсъхна много по-бързо, но колкото по-бързо съхне, толкова по-лесно се лющи(принципно). Мие се много лесно с вода. Ще видя дали ще издържи на UV и механични удъри, но засега съм оптимист. Видях, че един от корпусите има обелен ръб, но да се надяваме, че няма да има проблеми.
    http://www.megachim.com/show_product.php?prod=36

Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Това "чудо" за да се нарече кошер трябва за мене да отговори с времето на 3 въпроса:
    -Може ли да се обгаря с горелка?
    -Какви са топлоизолационните характеристики?
    -На 40 градуса слънце отделя ли токсини, разлага ли се?

Здравината, държи ли боя, цената, бързината на производство и прочее ще ги хвалите след няколко години като се мъчите да се отървете от
    тях.

Имам кошери на 12-13 години боядисани с две ръце ленен безир и две ръце боя на Лакпром. Не ми се е налагало да ги пребоядисвам нито веднъж, цветни са все едно съм ги боядисвал вчера и не са се обелили грам. За съжаление тази марка е доста скъпа и последните години минах на боклуци и дано не съжалявам след време.
    Винаги може по-добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •