Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 8 от 14 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 71 до 80 от общо 136
    Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    Голяма грешка! С мравчена киселина се третира при температура максимум 22-23 градуса. Плаките се поставят привечер.

Наблюдател
    Регистриран
    03.10.2013
    Привет на всички.Попитах рускиня химик,как точно трябва дасе разреди МК от 85 до 60%,(нали това е концентрацията която се търси?),отговора беше,че са нужни 295мл вода на литър 85% кеселина,тук е писано за 416мл,при такова разреждане се получавало 49.8% разтвор на МК,дано съм бил полезен.

Потребител
    Регистриран
    01.01.2012
    Пчеларски район
    Североизточен
    416 мл. се добавят към 1000мл. 85% и се получава 1416мл. 60% . Описаното от теб количество дестилирана вода трябва да добавиш към 705мл. 85% киселина и получаваш 1л. 60% .Или не си слушал внимателно или рускинята греши.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    416 мл. се добавят към 1000мл. 85% и се получава 1416мл. 60%- това е вярното

Автор
    Регистриран
    29.07.2013
    Пчеларски район
    Мизия
    Цитат Първоначално публикувано от aleko Виж публикацията
    Голяма грешка! С мравчена киселина се третира при температура максимум 22-23 градуса. Плаките се поставят привечер.
    И едно допълнение: Всички долни прелки и вентилационни отвори на дъната да са широко отворени.

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Валтер Желязков Виж публикацията
    И едно допълнение: Всички долни прелки и вентилационни отвори на дъната да са широко отворени.
    Аз миналата есен третирах с МК и по следния начин привечер говорим за октомври при температура 20 градуса и ги поставих върху магазина.Съборих акар и нямах проблеми.Пролета по същия начин.Сега за второ третиране съм закупил Форбийвар гел.Това е препарат съдържащ МК и гел Който се поставя по едно грахово зърно върху рамките покрити с пчели.Казват,че щади повече майките.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    И кой го казва

Потребител
    Регистриран
    26.04.2011
    Мишо,бива ли така бе човек.Имаш толкова семейства колкото няма в целия град и околностите където живея и да допускаш такива грешки.Не искам да те съдя,ама мен ме хваща яд.За мравчената киселина има изписани стотици постове и коментари и ако човек е прецизен нещата никак не са сложни.Валтер и алеко ти казаха двете основни и важни неща при третирането.Мога само да добавя,че е добре плаките да се поставят в задната част на кошера,максимално далеч от входа.При температура 30 градуса е възможно майките дори да са напуснали кошерите,бягайки от задушливата миризма.Чети повече и питай,винаги има кой да помогне.Успех и дано повече нямаш загубени майки.
    Гладът не е заради това,че не можем да нахраним гладните,а заради това ,че не можем да нахраним богатите.

Забранен
    Регистриран
    21.09.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от михаил савов Виж публикацията
    здравейте колеги обяснявам за формитома кошерите са ми само даданблат около 230 броя има и много силни има и средни има и отводки по слаби на по 4 римки интересното е че от слабите няма исчезнали майки има от силните и средни семейства на всички кошери сложих по една плака това е вземам пакета распечатвам вьтре са 10 вадя една и я слагам вьрху рамките това беше на 13 септември на 15 ги извадих температурата беше около 30 градуса третирал сьм ги само ведньж формитома го купих по интернет от пчеларски центьр !-ожен стара загора извинявам се но моя лаптоп няма буквата !-о
    пробвай да я намериш буквата "Ю" над табулацията в ляво от цифрата "1", а "Ъ" на реда под "6" и "7" на мястото на латинската буква "Y"

Наблюдател
    Регистриран
    12.08.2013
    здравейте колеги.купил съм мравчена киселина и ще я разредя до 60% не ми е не ми е ясно точната дозировка милилитри на семейство.един вика 16мл друг 20.добре ли ще е ако я постъавя както колегата е описал в капаче от винтов буркан с попшивна гъба вътре и колко мл.разтвор 60%да налея.мисля да го поставя около 19:00 часа и да ги махна сутринта към 9:00.и след колко дена да повтаря

Страница 8 от 14 ПърваПърва ... 678910 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •