Восъчните пити, които сам си правя, нямат нужда от вода против молеца. Просто аз си ги правя качествени и чисти, и в тях молец не се завъжда. Това обаче не е така с восъка, който изкупувам. В него при част от питите има мръсотия в долните 1-2 сантиметра и тази мръсотия гъмжи от молци, какавиди и пеперуди. Събрали са се цели армии. Именно затова идеята с водата ми дойде като дар божи. В същия склад държа и празните матуратори. Просто придърпах няколко от тях, наблъсках восъка и армиите молци в тях и след това ги напълних с маркуча. Има няма 15-20 минути за почти 2 тона восък. Просто и елегантно решение. Тези пити ще си стоят там до момента, до който ми потрябват за машината. Няма значение дали това ще са 2 месеца или 2 години. Хитрото в цялата работа е, че не е необходимо да правя периодични проверки или дезинфекции. Там под водата си е идеално място, което е защитено едва ли не от всички възможни вредители - сегашни или бъдещи.
Идеята си струва да бъде споделена с останалите, защото и други хора с много восък на склад биха могли да се възползват от нея. Колкото и да е смешна - работи безпогрешно, а това е най-важното.

Цитат