Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 73

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Не е ли по-добре да се отговори първо на няколко по-важни въпроса отколкото членски внос и управление?
    Какви са целите на една нова асоциация, като има вече няколко? Нека първо се формулират целите и задачите и тогава вече са се мисли по другите въпроси.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Благодаря на колегата Бонев,че се включи при разискването по темата с Асоциацията.Разбрах,че пари по програмите трудно ще дойдат,но все пак това са наши пари от данъците.Европа ги взема от нас чрез вноските/не всичките пари разбира се/ и след това те идват в България и се започва великата борба/образно казано/ в кой сектор ще отидат.За да дойдат при нас ние трябва предварително да сме подготвени.Това може да се случи като предварително се създаде стройна организация и само да се чака момента това да стане.По мое скромно мнение събитието за да се случи трябва поне една година да съществува така наречената Асоциация и да се изгради лоби без което няма как да стане работата по отпускането на каквито и да са средства по пчеларството.Всеки чака парашута да се отвори и да тръгне потока от пари/тютюнопроизводители,зелен укопроизводители и т.н./Но всичките те имат здрава почва под тях и има кой да защити техните искания.Само ние сме като сирачета и все плачем.Бонев,знам че повечето неща,да не кажа и всички са ти ясни относно създаването на организации,а после и как се усвояват парите.Сигурен съм,че ще си полезен при създаването на такава Асоциация.Стига разбира се да не си възмутен от предната организация и да нямаш желание да работиш отново.Знам,че всеки от членуващите трябва да бъде и ЗП.Тук мисля,че доста хора няма да могат да станат членове.Самият аз не съм запознат с всички изисквания,защото отдавна не членувам в организации.Само жълтата книжка все още я пазя/такъв беше цвета на членската нижка на Български пчеларски съюз/,а там пише,че член на дружеството може да бъде всеки български гражданин навършил 16 години,който притежава пчели,има минимум познания по пчеларство.Сега работата е вече коренно различна.За да се хванеш на хорото се иска много свободно време,здрави нерви и стабилно лоби.Все пак за предпочитане е с работата да се захванат по млади и енергични хора/Боре не се извинявай,че си меланхолик,ти си холерик/Това е под формата на шега разбира се.Колкото до мен,аз си премахнах регистрацията на ЗП и съм волна птица.Всеки има правото сам да си решава.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    Не е ли по-добре да се отговори първо на няколко по-важни въпроса отколкото членски внос и управление?
    Какви са целите на една нова асоциация, като има вече няколко? Нека първо се формулират целите и задачите и тогава вече са се мисли по другите въпроси.
    Да пречи на онези хора да вършат нещата които вършат в момента. От това по-голяма награда няма.

Въпросът е дали ще се намерят достатъчно хора (членове) които да мислят повече и за другите. Възвръщаемост на инвестициите не могат да се очакват (по не и в краткосрочен план). Ако се издава някакъв пчеарски инфомационен бюлетин/списание , това би било някаква компенсация ( в Гърция списанието Меллисокомико е за членове на асоциацията. За да се абонираш за него или да публикуваш реклама в него трябва да станеш член. http://www.omse.gr/main.php?p=8)
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Почетен Автор
    Регистриран
    11.02.2011
    Добре тогава, от моя скромен опит като начало една такава асоциация би трябвало да се заеме с "пчеларската програма". Така действаща не изпълнява целите си. Аз лично през какъвто ад минах не ми се иска да го изживявам, но с това се сблъскат и много други. И не е най-големия проблем висянето пред агенцията. Програмата като такава на мен ми помогна много, но изпълнението е меко казано отвратително. Би било много добре да има хора пряко свързани с пчеларството, които да спрат меко казано кражбите. Ако успее такава организация да влезе в управлението на парите по програмата ще е голям плюс за всички нас.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.05.2011
    Скоро ,ще се включа в темата ,сега съм много зает,ще ставам баща“ иначе няма проблеми с членския внос ,да обсъдим кандидатите (ще има ли лидер или човек на заплата ) темата се пуска за N ПОРЕДЕН ПЪТ ....

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от Светозар Каменов Виж публикацията
    Добре тогава, от моя скромен опит като начало една такава асоциация би трябвало да се заеме с "пчеларската програма". Така действаща не изпълнява целите си. .... Ако успее такава организация да влезе в управлението на парите по програмата ще е голям плюс за всички нас.
    Сега, нека да разграничим поне малко нещата. По моето скромно мнение целите са едно, а средствата за изпълнението им е друго. Поне според мен това предложение по-би подхождало на второто. Според мен целите на асоциацията трябва да не са 50-60 на брой, а не повече от 4-5, а средствата за постигане на целите те са повече на брой, но те имат и по-краткосрочен характер. При решаването на даден проблем те автоматически се променят.
    После, не си мислете, че влизайки на наш представител в работната група, то останалите ще изхвърчат от там и само ние ще дирижираме нещата. Напротив. Нашият представител ще бъде поставен в много тежка ситуация. Един срещу вече добре сформирана и перфектно работеща машина за точене на пари. Повечето от експертите представители на МЗХ и ДФЗ получават лисчета с това какво да правят, в противен случаи-отиват в бюрото по труда. Имат две алтернативи -или да станат бушони , или да си търсят друга работа. Въпреки всичко има начини за постигане на целите, но първо те не трябва да се коментират тук, а и изискват много предварителна работа и много контакти, което също създава условия за неуспех.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Верни са, но практически трудно осъществими. Направи такава група тук или другаде за да не се включват недоброжелатели ->

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Матеев, радвам се че си такъв оптимист ( идеален си за рекламно лице на Ариана).
    Тея синковци само Боби Михайлов може да ги надмине.
    Изчакай още 10 години и виж сам какво ще направят (всъщност може да погледнеш назад през последните 10 години и да видиш какво са направили- все хубави неща (за които за пред пчеларите все Броксел така искал). Толкова некомпетентност не оставя и капка съмнение че въобще не става въпрос за некомпетентност, а за умисъл)

Относно майкопроизводителната мафия - такова нещо няма( ако пък има - кой я е създал????), поне не технически, те са просто изпълнители, пешки, и ако ти не си майкопроизводител, то ще бъде някой друг.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    Точно затова винаги съм искал да има скрит раздел на форума с ограничен достъп но това всеки път се посреща на нож...
    Аз съм един от тия които са против тази идея. Другите вече ги няма у форума или почти ги няма. И Бориславе, идеята не се е посрещала на нож, с плюнки или обиди, а с аргументи. Който го интересува, все още може да прочете, за съжаление мненията на Борислав Александров ги няма там. Тогава Буци взе правилното решение, в противен случай това щеше да бъде началото на края на pchelari.com.
    Сега вече имаш единоначалие. Управленските решения ги взема Той.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    jordanov ако всичко е публично как ще се противодейства на ''Троянските коне''. Подобни организации и ''обединения'' неусетно
    се превземат от старите кримки.Наистина трябва да се вземат мненията на колкото се може повече пчелари, но едва ли може да се угоди на всеки.Привърженик съм на идеята по-добре една две цели, но да са осъществими.Това което се вижда на картата според мен може малко да се опрости в смисъл не е задължително областните градова да се водещи по региони , защото някъде ще има жесток отпор от съществуващите организации, но това е само мое предположение. Иначе така структурата е добра.

Като начало може да се пробва виртуално членуване извън форумите и групите мястото да е НЕУТРАЛНО за да няма никой засегнат.Извадката ще е съвсем малка, но поне ще се види има ли интерес и няма да струва на никого нищо.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •