Зависи от пчеларите не мислиш ли.
В Ловешко - двама пчелари и един шеф (организатор), а в Габровско - четири пчелари, един шеф и аз. Габровския екип от време на време помага на Ловешкия, особенно при направата на отводките и ваденето на меда. Допълнително и в двата града има временни екипи от по 3-5 човека, които създават нови пчелини - косят, правят стойки, слагат ограда, засаждат акации и пауловния, поливат и т.н.
Съществуващия персонал освен за кошерите, се грижи и за направата на восъчните основи, а през зимата ще се занимава и с обтелване на поне 30-40 000 рамки, както и с разфасоване на меда в малки опаковки. Догодина планирам със същия екип, без да назначавам нови хора (или най-много още 1-2 човека) да увелича 900-те кошера на 2000. Ще използвам обаче много повече техника (която не я икономисвам), както и подвижно пчеларство. Сигурно ще има и временно назначени за 4-те летни месеца. Такива всяка година наемам поне по 5-10 човека, и те не остават без работа. Тази година например 2 месеца боядисваха и сглобяваха финландски кошери, а сега се занимават с почистване на имоти около мене, за да може наесен да засадя акации и пауловнии.
Браво Матеев ,браво .Теб трябва да изберат за пчелар на годината .Мисля обаче ,че трудностите ти предстоят ,а това е-ЗИМАТА .
Да ти кажа честно, и аз много се притеснявам от тази зима. Особенно като знам какви снегове валят тука, не мога да си представя как ще пробиваме един километър пъртина на ръка в еднометров сняг, за да се доберем до някой пчелин и да почистим кошерите.
Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.
Поздравления Матеев!Предполагам, че сега с нетърпение очакваш следващия сезон.Според мен, той ще ти е по голямо предизвикателство и ще ти бъде по интересен.Сега вече нещата ще зависят изцяло от теб, стъпваш на създаденото от теб, през първата година.А и за тази година, научи много повече от други, за цял живот пчеларстване
!
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
Атанас Буров
Доста професионално всичко звучи.Пожелавам ти пълен успех!Защото за това което си се захванал рискуваш много пари,и на човек му е нужна смелост да пристъпи така смело с двата крака в област в която му е била чужда до преди няма и година.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))