Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Каква средна продажна цена на меда успявате да постигнете?

Гласували
112. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Под 4.00 лв. на килограм

2 1.79%
  • От 4.00 до 4.99 лв. на килограм

33 29.46%
  • От 5.00 до 5.99 лв. на килограм

29 25.89%
  • От 6.00 до 6.99 лв. на килограм

13 11.61%
  • От 7.00 до 7.99 лв. на килограм

15 13.39%
  • Над 8.00 лв. на килограм

20 17.86%
Резултати от 1 до 10 от общо 15

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Ами то на едро е ясно, че е между 4.00 и 4.20. Само на дребно е по-висока, а средната цена зависи от това какъв процент си успял да продадеш на ниската цена и какъв - на високата. Така както е организирана анкетата гледаме именно средната цена, а за в бъдеще можем да отворим още анкети, в които вече да търсим по-големи подробности за един или друг аспект от цената.

Ако искаш - отвори още сега подобна анкета, но този път да е само за цена на дребно.

Интересното е друго - почти по всички анкети от този форум се забелязва една много интересна тенденция - ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ. Броя на посетилите анкетата е много по-голям от броя на действително гласувалите. Ето например тази анкета са я посетили 96 човека (вижда се отдолу на страницата), но са гласували само 43 от тях. Също като на изборите - много ниска избирателна активност, пък после се сърдим, че бил избран този или онзи.

Това означава, че повечето от пчеларите искат да получават информация (посещават анкетата), но в същото време не искат да дават информация (да гласуват). Искаш да вземаш, но не искаш да даваш - как се наричаше тази черта от характера?

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Интересното е друго - почти по всички анкети от този форум се забелязва една много интересна тенденция - ХОРАТА НЕ ИСКАТ ДА ГЛАСУВАТ. Броя на посетилите анкетата е много по-голям от броя на действително гласувалите. Ето например тази анкета са я посетили 96 човека (вижда се отдолу на страницата), но са гласували само 43 от тях. Също като на изборите - много ниска избирателна активност, пък после се сърдим, че бил избран този или онзи.

Това означава, че повечето от пчеларите искат да получават информация (посещават анкетата), но в същото време не искат да дават информация (да гласуват). Искаш да вземаш, но не искаш да даваш - как се наричаше тази черта от характера?
    За съжаление е така ...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

как се наричаше тази черта от характера?
    БЪЛГАРСКА!!!

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2013
    Защо пък Българска? Естествено е да не гласуват след като не се чувсват част от гилдията. Уважете тяхното право да не гласуват, особенно по важни въпроси които няма да решите.

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Анкетата е хубаво нещо,защото всеки може да си свери часовника,образно казано.Затова и веднага гласувах.Сега разбирам,че самите ние не знаем какво искаме.Според мен всяка анкета ти дава информация за нещо което поне малко те интересува,а за да бъде по вярна зависи и от броя на гласувалите.Мисля,че няма нищо лошо да се гласува.Все пак тази информация е за нас потребителите на форума.Пък после се сърдим защо продаваме меда на ниски цени.Е,няма угода...

Наблюдател
    Регистриран
    05.07.2013
    Анкетите наистина са хубаво нещо, стига да можеш да разчетеш посланията. Отказа за гласуване си е индиректно гласуване.
    HINAP, наистина ли смяташ колегите за толкова глупави че не знаят цената на меда?

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Знам,че си прав,но нали за това е форума.Аз обикалям страната и въпреки това няма как да знам каква е цената примерно във В.Търново в момента.Пък и данните са за цялата страна без значение от района.Мисля,че тук се разбира от първа ръка и информацията няма гриф СЕКРЕТНО.Не мисля,че колегите са глупави,но не виждам и какво ги възпира да гласуват.Може пък да смятат информацията като подвеждаща и да се ползува от някой кандидат прекупвач за користни цели.Специално аз не мисля така.Не знам,дано не греша.Всеки си е в правото да реши дали да гласува и в това няма нищо лошо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Постигане продажна цена на едро?! По скоро на каква цена ви купуват меда когато е в по-големи количества... Консумацията на мед в България е токова незначителна, че не виждам смисъл от анкета за цена на дребно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •