Един от прекупвачите който ми купува меда на едро, зарежда с буркани част от сергиите на Софийските кооперативни пазари, по негови думи има пазар за около 600 буркана на месец, което прави около 7 тона на година, без да е видял пчела на живо през живота си. Много пъти ми е идвало на ум да се напъна и да го прескоча във веригата (не казвам да го изместя, за всички има място под Слънцето), но ми се вижда че работата е свързана с много хамалогия - първо разработка на пазарите, второ снабдяване с буркани, капачки, етикети, купажиране на меда (търговците искали да бъде по тъмен) + това да бъде винаги в течно състояние, два пъти в месеца зареждане на пазарите със свързаните с това транспортни разходи и като капак на всичко оставяне на част от приготвените за продажба буркани на консигнация (да не ги разкарва само на горе на долу) и всичко това за чиста печалба от 1.20 до 1.30 лв на буркан, става но да прекупувам само меда, а не и да го произвеждам. Другия вариант е аз да изляза от производството и да се занимавам само с пласмента, а да сложа друг човек на моето място срещу заплащане и тогава печалбата ми ще спадне може би до 0.40 - 0.50 лв. на буркан (килограм) + горепосочените разправии, така че май ще ми е по изгодно да наблегна повече на количеството (поне ще ми остане удоволствието от зимната почивка) ???