Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 136

Преглед на хибрид режима

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Никой не иска да каже с какви предпочитания е и какво използва.
    Разглеждах характеристиките и се ориентирах към фибран 5см.
    И защо ? Какво ще постигнеш с тоя фибран, фолио, мембрани, стериопори, слами, парцали и незнам си още какво...
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Моят опит е твърде скромен но искам да го споделя. Не съм поставял никакви "затоплящи"материали и пр. - напротив семействата зимуваха на отворени мрежести дъна с корпус празни пити на първото ниво и семейството на второто.Покривната табла е 4 мм шпертплат а на капака има 2 см стиропор. Иззимуваха нормално , подморът беше минимален. За тази зима съм решил да повторя "експеримента ". Струва ми се че в стремежа си да направим нещо добро за пчелите започваме да се отнасяме с тях като с болни и недъгави същества и повече им вредим.
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от borislav aleksandrov Виж публикацията
    И защо ? Какво ще постигнеш с тоя фибран, фолио, мембрани, стериопори, слами, парцали и незнам си още какво...
    Какво може да искам според теб????
    Като новобранец мераклия се стремя да направя възможно най-добрите условия за живот на пчелите(с течение на времето виждам че доста неща който направих са безсмислени, но без да пробвам няма как да знам) за това искам да чуя и други мнения, но щом толкова те дразни няма да питам.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Какво може да искам според теб????
    Като новобранец мераклия се стремя да направя възможно най-добрите условия за живот на пчелите(с течение на времето виждам че доста неща който направих са безсмислени, но без да пробвам няма как да знам) за това искам да чуя и други мнения, но щом толкова те дразни няма да питам.
    Нещо си ме разбрал погрешно ...

Това е и моята идея първо слагам мембрана което осигурява дишането да няма влага и над нея фибрана да запазва топлината като зимуват на отворени дъна, цената на 2те ми излизат 4-5лева на кошер което ме устройва.
    разбирам мерака ти, но това е излишно...

- най-добрия изолатор е снегът
    - най-доброто което можеш да направиш - е да защитиш кошерите от вятър (ограда)
    - следващото най-добро нещо - е да осигуриш прашец, мед и достатъчно пчели за зимата
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Ника, откакто почнах да чета форума, моят начин е найлон върху рамките и по една стара хавлия върху найлона. Найлона подгънат в един или два ъгъла колкото кибрит място и цяла зима може да си ги надничаш, да не ти забравят физиономията. Дъната са ми 1/3 до 1/2 мрежа. Пролет, лято, есен - само на брезент. Тук таме имам и някоя подкапачна дъска, но са на доизживяване вече. Чети внимателно форума, слушай какво ти се казва от колегите и не се мъчи да откриеш топлата вода.

Наблюдател
    Регистриран
    01.02.2012
    Здравейте!
    Тази година мисля да пробвам зазимяване с изцяло мрежести дъна на поне 10 кошера, имам предвид дълбоки дъна. Някой има ли опит в тази връзка и може ли да сподели наблюдения?
    Благодаря предварително!

Потребител
    Регистриран
    09.12.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Kavezu Виж публикацията
    Здравейте!
    Тази година мисля да пробвам зазимяване с изцяло мрежести дъна на поне 10 кошера, имам предвид дълбоки дъна. Някой има ли опит в тази връзка и може ли да сподели наблюдения?
    Благодаря предварително!
    Пробвай смело и както се казва безотговорно, моите от доста години са все така и няма никакви проблеми, а не ми се изброяват плюсовете писано е доста във форума по въпроса.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Вчера направих преглед на семействата след основната паша и ми направи впечатление, че тези на който имам мрежа в задния край на дъното, са изяли ъглите на питите който са над мрежата

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •