Абе хайде да не са сто - десет да са! Ама наистина трябва да се обелят и обгорят. Тоя номер го знам от баща си (селски човек с много опит). Така не се завъждат разни гадини под кората и няма гниете. Когато се прави акациева каца за туршия, дъските също се обгарят. Има някаква магия в това, ама не знам каква.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Колега Mateev, дай малко повече инфо (ако може и снимки) за автоплатформите за превоз на кошери. И аз първоначално имах подобна идея, но после се отказах - пресметнах че ми е по изгодно да плащам за товарене и разтоварване върху една платформа отколкото изработката на няколко платформи за по 10 -15 кошера (и тия маневри на заден ход и повдигания при неравен терен ...)
Нямам снимки, но има две платформи вън пред вратата ми. Утре като съмне - ще ги щракна и ще ви ги покажа.
Ще е интересно да се види повдигащия механизъм.Подобни стойки(платформи) за ремарке съм намислил да правя за догодина, като за повдигане ползвам маслен крик, а за опора тръби или кух профил.Друг вариянт е кошерите да се плъзгат в улей(пе-образен профил) на колелца от ремаркето към стойките.
http://remarketa.bg/
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))