Цитат Първоначално публикувано от Стефан Стоянов
Задължителна регистрация като ЧЗП,частен земеделски производител най-малко 5 (чух и за 3)години.Защото не им се бутало по опашките с разни аматьори.
Във времето,в което навсякъде се тръби,че пчеларството и пчелите загиват,те въвеждат нови ограничения!?Има много млади хора,които са без работа,искат да се трудят и вместо да тръгнат за чужбина да слугинстват,решават да започнат работа тук.
Ами да така е, това ние държавата.
Аз съм на 29г. от 2г. се занимавам с пчеларство, от 1г. съм с регистриран пчелин, с амбиция за някаква помощ. Изглежда че надеждата ми умря.
Ако се регистрирам като ЗП и си платя около 1000лв, за 1г. на държавата със сегашните ми 20семеиства общо взето смисъла на пчеларстване е безсмислен.
И маи наистина Спетември си хващам чантичката и заминавам да СЛУГИНСТВАМ (както е казал колегата) в чужбина с амбиция да не се върна тук и даи боже там да имам възможност да гледам пчели.

Цитат Първоначално публикувано от Стефан Стоянов
Хубаво е да си намерите място за пчелин извън населено място(в новият закон за пчеларствота щяло да бъде изискуемо) и същевременно да се охранява,защото кражбите са големи,а полицията не си мърда пръста.
О да... да си извън населено място с малък пчелин е все едно да си оставиш портфеила на улицата.
Я го намериш я НЕ.
А След като платиш и на охрана или охранителна фирма.... СУпер. Още повече си заробваме малките производители и подпомагаме МОНОПОЛИТЕ в скапаната ни държава. А уж точно срещу тях ще се борим.[/u]