Много благодаря на колегите за високата компетентността на отговорите и разсъжденията.
Висотата на интелекта на useer-те на сайта ще ме накара за в бъдеще да прекарвам повече време в него.
В крайна сметка реших да купя нова центрофуга когато имам възможност за това.
Мотивите ми са следните:
1/ не е икономически оправдано да търся флуид около 200 литра( за загряване на варела на центрофугата) до точка на кипене над 120 градуса като с има в предвид ,че имам само три пчелни семейства
2/ ако третирам казана на центрофугата с пистолет на топъл въздух (така между другото третирам магазините зимата) не мога да знам в зоната на обдухване каква ще е температурата поради факта ,че скоростта на топлообмена на съседните зони на метала е много голяма.
3/ ако се опитам да третирам с радиация това би ми стривало доста разходи транспорт до Козлодуй и почерпка но най важното метала на казана след третирането би се акомолирало (натрупало) голямо количество остатъчна радиация.
4/ако третирам с киселинни разтвори те биха реагирали и със стените на казана. Той е алпака не реагира на основни съединения т.е. вода но в реакции с киселинни разтвори няма как да остане неактивен