Аз съм пенсионер и плащам само здравна осигуровка(19,20 лв).Лошо е,че се сетих да се регистрирам през януари 2012, защото тая година отпаднах поради "недостиг на средства", а догодина няма изобщо да ми разрешат да кандидатствам за субсидии, защото трябва да съм ЧЗП от 3 години. Иначе документите стават бързо,много са,но хората са любезни и ги изготвят бързо.Никъде не е казано,че трябва да се изготвят за един ден,имате време. Ветеринарят,който отговаря за района ви ще ви издаде документ,на който ще пише броят на кошерите,които могат да се съберат в пчелина,за който трябва да имате документ (копие) - нотариален акт,договор за наем,договор за аренда,разрешение за безплатно ползване на горска площ и т.н. Хубаво е да се регистрирате като ЧЗП,защото май е или скоро ще бъде задължително и глобите са големи.Освен това ще получавате помощ "минима" на брой кошери.Хубаво е да си намерите място за пчелин извън населено място(в новият закон за пчеларствота щяло да бъде изискуемо) и същевременно да се охранява,защото кражбите са големи,а полицията не си мърда пръста.

Цитат