Конструкцията на масата е от квадрат метален 30/30 мм на 2 мм дебели стени.
Краката са 40/40 мм. от едната страна двата крака са на колеца, за да мога да си премествам масата без да викам жена си да ми помага , а от другата страна на регулируеми крачета, за да мога да я нивелирам.
Засега не се е огънала, но мисля исъм купил да сложа посредата едно краче, което да спре ако има огъване.
Алуминиевите профили за каналът струват 5 лв. и се продават в Баухаус. Релсата, която върви в профила също е от алуминий и струва 9 лв. продават ги на метър.
ПДЧ-то е разкроено от Салекс на Военна рампа в София. 25 мм дебелина цветът беше на промоция и затова е такъв плочата беше 2800/2200 мм. 70 лв. остана ми и фира.
Линеалът се вижда как съм го пристегнал на със стеги на едната снимка другата седмица ще е еготов.
Шейната си я направих като гледах клипове н youtube
Наистина полезно приспособление, което пази пръстите.
Крикът струва 10 лв от Италианеца в Красна Поляна. Върши страхотна работа, изключително прецизно вдита и сваля оберфрезата.
Машините са ми скъпи и две години си събирам пари да си ги купувам.
Цируляра е на Бош 75 мм. е дълбочината на която реже, минус 6 мм металната плоча 69 мм, минус дебелината на шейната 51мм остава, което ми е напълно достатъчно.
Мога да регулирам дълбочината и сега, както е монтиран на масата - има си застопоряващ палец.
Оберфрезата е DeWalt 2000W и обработва до 70 мм дълбочина. Фрезерите и са скъпи, но пък изключително здрави и качествен завършек правят на дървото.
Комшията ми е направил предпазители, от които да включвам машините, чиито спусъци са застопорени. предпазителите контролират силана на входящият ток, аз много не разбирам от токове и затова са ми направени, но за циркуляра върши идеална работа вече 1 година, надявам се и за оберфрезата да е така.
Предстои ми този уикенд да направя водач, който да подвежда материала и да се реже под ъгъл, отново с метална алуминиева шина, която да влиза в релсата.
Това е като цяло Ако някой се интересува като я окомплектовам ще пусна видео как се работи с ния.
Направил съм си и приспособление отново от лазерно изрязана 6 мм стоманена плоча за правене на сглобки нут-перо по кантовете на кошерите. Харесва ми как стават и съм решил така да ги правя вече. Ще кача свичка тази седмица.