Тази сутрин една колежка на работа пак ми направи деня хубав. Събота и неделя нещо и се били напукали устните. Почнала да се маже наред с каквито мазила има из къщи /а пък въпросната особа не е като да не разбира от козметика/ и О, ужас! нищо не помагало. Секунди преди да я обземе бяс и да започне да изхвърля се сеща че има един буркан с мед от рапица, от моите пчели wink;. Започва процедура и О, чудо! след няколко намазвания през половин час проблемът е приключен. Аз съм скромен чиляк, но си изпросих една целувка. Нищо лично, като експерт бях длъжен да проверя въздействието на пчелния продукт и да направя комплексна оценка на ефекта от конкретния метод на използването му. Няколко колеги бяха леко заинтригувани от възникналата суматоха, а аз за успокоение им изнесох кратка сказка по някои аспекти на апитерапията и в частност на недооценените качества на меда от рапица, добит в екостопанства от екстензивен тип. Като следствие от всичкото това получих заявка за няколко буркана мед от новата реколта, а героинята на нашия разказ направо ми изиска доставка на рапичен мед в малка разфасовка, за медицински/козметични цели. По-здрави.