Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 2 от общо 2
    Наблюдател
    Регистриран
    16.07.2023
    Пчеларски район
    Кърджали

Обединяване на търтовка с друго семейство

Имам един кошер, който стана търтовка (кошера е слаб ) и искам да го обединя с друго семейство. Мислех да ги оставя да си умрат в кошера (да не рискувам да унищожа друг кошер), но сега гледам, че имам друг кошер, който е много слаб и незнам дали ще изкара зимата ( с нова майка уж - купена). Дайте идеи как да обединя търтовката със слабото семейство по най-безопасния начин ,,,,

Аз си го представям като напръскам кошера търтовка с Ванков рой (това имам под ръка - има силен аромат) , напръскам и кошера приемник пак със същото. Изчаквам малко ....10 мин и изтръсквам търтовката в другия кошер......

Наблюдател
    Регистриран
    19.01.2026
    I once had a similar issue with some ailing houseplants. They started looking really sad, just going down hill fast! The other one was not good either. To save them, I combined them and put some fertilizer with them. Worked like a charm, they sprung back to life. Sharing this because, well, sometimes combining forces works, even if it's a gamble! Kind of like level 32 of Moto X3M. Maybe this approach might work here too!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •