Ами аз днес махнах по 3 магазина и им остави по 1 да имат .. Първо че са много пчели, второ става много трудно само на плодник и прекратих. Мислех и преглед да направя, но още сутринта разлитат оси и пчелите се дразнят и ма удариха 3 пъти и затова реших да прекратя с прибирането на 3 магазина. Утре сутрин като правя прегледа, директно вдигам магазина и го отмествам. Така тоя магазин обира доста пчели и е по-лесен прегледа. Прегледа ще е бърз, но основното е да сложа ленти за акара. И този магазин ще го държа може би до септември началото. Не съм сигурен доколко е правилно това ... С тоя 1 магазин аз си го измислих, понеже ми е по-лесно за прегледите и ми се струва, че е по-добре за пчелите, докато още е такава жега и са повече, да са по нашироко. Но не съм сигурен дали и колко е правилно... Иначе още не съм им стеснил главния вход, точно заради жегата и многото пчели и дъната са още отпуснати. Аз започвам да ги свивам, когато сутришните температури паднат, а пък и дневните заради осите .... Не съм на 100 процента сигурен, дали това което правя е правилно ...